HAIL! – Bergen – Garage

HAIL! – Bergen – Garage

En uke etter årets Hole in the Sky festival i Bergen presenterte Garage flere heavy metal all-stars under navnet HAIL! Coverbandet HAIL! består av ingen mindre enn Andreas Kisser (Sepultura), Dave Ellefson (Megadeth), Roy Mayorga (Soulfly) og eks-Judas Priest vokalist Tim "The Ripper" Owens. De superstjernene fikk en velkomst som man ikke har sett på lenge på Garage. Lokalet var fullt av metalfans som tok helt av fra før den første låten begynte. Konserten startet med Motörheads "Ace of Spades" – alltid en klassisk partylåt for god stemning og bandet hadde publikum helt på sin side. Foran scenen var det en knallbra atmosfære og de første rekkene hoppet og sang, skrek og ristet med håret i takt med "Territory" (Sepultura) og "Walk" (Pantera). Deretter fulgte "Stand up and shout" (Dio) og det ble så trangt i mengden at man ikke kunne ta bilder lenger. Og dermed var eneste alternativ headbanging til den gamle hiten "Grinder" fra Judas Priest.

Hail_Bergen_09_2.jpg

To Bergensere fikk æren av å spille på scenen sammen med HAIL!. Den første musikeren var King fra God Seed (eks-Gorgoroth) som byttet plassen med bassisten David Ellefson til "Paranoid" (Black Sabbath) og "Run to the hills" (Iron Maiden) og fansen elsket det. Helt fremme var det nesten ingen plass mer. Jeg var omringet av flere karer som hoppet og skrek arm i arm til musikken. Jeg var omringet av glade metalheads og det var ingen annen utvei enn å være med. Konseptet var under hele turneen å be gjestemusiker på scenen og spille med dem. Den andre musikeren på Garage var Martin Legreid fra Hellish Outcast som framførte talentet sitt på gitaren til "Hostile"(Pantera) og "Symphony of Destruction" (Megadeth) sammen med hele gjengen. Tim Owens inviterte også andre musiker til å spille, men ingen tok sjansen.

Publikum feiret bandet som rockeguder i metallhimmelen. Bandet fortsatt med Accepts "Balls to the wall", etterfulgt av "Wrathchild" (Iron Maiden). Setlisten videre var "Reign in Blood" fra Slayer og en låt fra Judas Priest før gruppen gikk av scenen. Men fansen hadde overhode ikke fått nok. Det tok ikke langt før HAIL! kom tilbake og Owens spurte om hva publikumet ville høre: Ramones eller Sepultura. "Refuse/Resist" var svaret fansen ønsket og folket var med i moshpiten – et sjeldent syn på Garage. Siste sang var Metallicas "Whiplash" og bandet og folket var som en kjemisk reaksjon med en eksplosjon av happy metalfans og et overopphetet legendarisk band.