SATYRICON – Bergen – Garage

SATYRICON – Bergen – Garage

Satyricon var i Bergen for å spille på VG-top 20-lista tourneen den 29.07.09. Bandet fikk bare spille to låter foran ca. 8000 tilskuere og ble intervjuet av Dagbladet etterpå.

Frosts kommentar til konserter var "short, but sweet", men det var ikke nok for Satyricon i Bergen. Satyr ringte Garage og spurte om de kunne spille en gratis konsert der samme kveld. Som sagt som gjort. Senere samme dag stilte bandet opp på Garage for å holde konsert for Bergens metalfans og lokalet var helt fullt av et forventningsfullt publikum.

Da Satyricon kom på scenen var det mye skriking og bandet fyrte opp stemningen med "Now Diabolical". Satyr kommenterte etterpå den tidligere konserten på festplassen og sa at det gikk da ikke an at deres musikk ikke var bra nok for vanlige folk og at de fikk spille bare to låter i en metalby som Bergen, Det var grunnen til at de spilte gratis for bergenserne nede på Garage. Hele konserten skulle bli en herlig blanding av musikk, øl og høy stemning. Satyr gjorde det tidlig klart at denne konserten skulle bli en blanding av publikums ønsker og bandet eget valg. Låtene som de spilte var bl.a. "Age of Nero, Die by my hand, Forhekset, Orgasmatron, Havoc Vulture, Fuel for hatred" og mange flere.

Satyricon_Bergen_Garage_09.jpg

Satyr var veldig publikumsnær, viste akrobatiske evner da han klatret opp på avsperringen og hold mikken i retning av publikum for å få mengden til å synge med. På en sang prøvde Satyr seg på en 6-string-gitar også. Den nye franske gitaristen Gildas Le Pape var likeså talentfull og passet supert inn i sekstetten. Frost var som alltid på topp og dunket rytmen taktfast. Resten av gjengen leverte også et fett show og ga deres beste. Etter 1,5 timer livemusikk avsluttet Satyricon med klassikeren "Mother North" og der og da bestod hele kjelleren av et eneste stort allsangkor. Satyricon leverte et utrolig ubeskrivelig konsert helt gratis og var denne kvelden mye bedre og mer fyrt opp enn da de spilte på Hulen i november i fjor. Det var en skikkelig god norsk metalopplevelse – Keep on rocking!

 

Foto copyright @ Skyggen