GÅTE gjør comeback under UKA 09

GÅTE gjør comeback under UKA 09

Gåte gjør comeback under UKA

glasur panorama

Etter fire år uten en lyd fra Gåte kommer endelig huldra med den forheksende vakre stemmen tilbake sammen med resten av bandet. Folkrockerne i Gåte tok oss med inn i en fantastisk verden på begynnelsen av 2000-tallet og kommer til Dødens Dal 24. oktober for å spille for oss i høstens vakreste eventyr.


Som navnet antyder, er dette et uvanlig band innhyllet i mystikk. De tok kongeriket med storm med debutalbumet Jygri, som ga oss nasjonalromantikk med ny vri. Vokalist Gunnhild Sundli var bare 17 år gammel da Gåte ble de tildelt Spellemannsprisen for årets nykommer, ingen hadde tidligere ikledd norske folkeviser en så spektakulær drakt. Jygri solgte over 40 000 eksemplarer.

Gåte fortsatte ferden, og fikk etter hvert ry for å være et fenomenalt live-band. De har på mange måter vært et symbol for Storåsfestivalen, som Sveinung Sundli (fele) er grunnlegger av – vilt og vakkert fra de trønderske skoger. Etter nok en kritikerrost skive, Iselilja og et gnistrende fyrverkeri av en avskjedsopptreden 31. desember 2005 i Setesdal, gikk Gåte i jorden, like plutselig som de brøt gjennom. Vi skulle ikke høre noe mer fra Gåte. Trodde vi.

Brått attende

Etter en uttalelse Gunnhild Sundli hadde i Dagbladet i mai blusset håpet for mer Gåte opp. — Si at vi får inn ti tusen underskrifter, da. Da hadde jeg gått for det. Det var nok et antall hun regnet som for høyt, men på under en uke ble 10 000 fans medlem av facebookgruppa ”Get Gåte back”, og ryktene begynte å florere. Nå kan UKA-09 stolt presentere et gjenforent Gåte.

Enten du allerede er trollbundet, eller er nysgjerrig på fenomenet Gåte – la deg forhekse i teltet i Dødens Dal den 24. oktober. Trolig blir det mer følelsesladd enn noensinne.

Kjøp billetter her!