SYRACH – Bergen – Inside

SYRACH – Bergen – Inside

Blind Devotion var oppvarmingsbandet til Syrach under sistnevntes releasekonsert på Inside den 31. juli. De spilte delvis veldig langsomme låter som tilhører alt fra hardrock til thrash metal-sjangeren. Lokalet hadde ikke mer enn kanskje 50 besøkende mens de spilte og bandet spilte låtene sine og prøvde å få publikum i stemming, men de var veldig reserverte i begynnelsen.
Den siste låta het "Madness" og er en dedikasjon til kjærlighet. Den var mer rytmisk og raskere enn de andre låtene men heller ikke med den klarte de å få publikumet til å la seg rive med.

syrach_1.jpg

Etter en kort pause kom Syrach på scenen der de fremførte de 7 låtene fra bandets nye skive "A Dark Burial". Syrach kaller seg et dødmetall band, men musikken deres har innslag av doomelementer med roligere melodiøse låter samt brutale raskere sanger som minner mye om My Dying Bride, dog med en mørkere vokal og mer rytmegitar. Like teknisk perfekt som nevnte band er de da ikke, men det låter bra. Denne kvelden var også spesiell for Syrach fordi det ved siden av å være releasekonsert, også var den siste konserten med denne besetningen. Gitaristen Hjarandr hadde sin siste gig med bandet. Han vil nå konsentrere seg om karrieren som sjefkokk og velger å forlate bandet. Det var også den siste konserten for leadgitarist Reichborn som erstattet den egentlige gitaristen i Syrach. Reichborn har vært med på innspillingen av den nye skiva, men forlot bandet tidligere i år for å satse mer på Helheim.  Syrachs show var veldig variert fra gedigne melankoliske deler til brutale deathmetal-elementer. Publikumet var mer involverte under konserten til Syrach enn hva tilfellet var under Blind Devotion, men de fleste var veldig reserverte og hold seg i bakgrunnen. Med andre ord kunne konserten ha vært bedre besøkt og begge band kunne ha spilt med mer lidenskap for å involvere publikum, men likevel var det en bra konsert.