SUBHUMANS – Oslo – Garage

SUBHUMANS – Oslo – Garage

Punken fikk en oppsving på starten av 80-tallet, da den såkalte andrebølgen av punkband tok tronen fra forfalne band som The Damned og Sex Pistols, og stilte en større trussel mot det etablerte samfunnet enn noen annen musikalsk bevegelse til da. Med band som Crass, The Exploited og Charged GBH blant andre stilte Britene minst like sterkt som Hardcore-bølgen som herjet på andre siden av dammen, og et av de mer sentrale og innflytelsesrike bandene var definitivt Subhumans.

Subhumans startet opp i 1980 og holdt på i 7 år, og gjenforente for godt i 2004, etter et par korte perioder på 90-tallet. I 2007 ga de også ut gjenforeningsskiva Internal Riot, og nå var altså Dick Lucas & Co klare for å legge Garage Oslo i ruiner, med Bergenspønkerne i PKP.

PKP sin form for PunkHardcore var noe av det særere jeg har hørt av Norske band innenfor sjangeren, med rap-ish "skrikevokal" og kvinnelig vokalist, men det hele fungerte på en kul måte. Sint band, kanskje fordi oppmøtet var heller labert, og mange prioriterte å røyke og skravle utenfor enn å få med seg oppvarmingen.

Stedet fylte seg bra opp før Subhumans tok til scenen, og besto av alt fra streite helgepunkere til diehards med episke hanekammer og naglebefengte skinnjakker.  Subhumans er kjent for sin sinte politiske punk, og sparer ikke på kruttet på scenen heller, og det ble fort liv, mor, spesielt med "allsang-hit'n" Subvert City.  Dick Lucas er en energibombe av en vokalist, og utgjør en faen så kul frontfigur som beviser at de gamle vet best. Hurra!