GOJIRA – Slottsfjell 09 – Tønsberg/Kastellscenen

GOJIRA – Slottsfjell 09 – Tønsberg/Kastellscenen

Å velge hvilke festivaler man skal dra på er blitt et luksusproblem for oss nordmenn. Med desidert flest festivaler i hele verden, er det nå så mange å velge mellom, at selv om du drar på 4 til 5 nye hver sommer i 10 år, vil det fortsatt være mange du ikke får besøkt. Noen nye dukker opp hvert år og noen faller fra grunnet feil booking, dårlig vær, lite folk og ganske enkelt dårlige resultater. Jeg pleier å ta en ny en gang i blant og denne gang var det Slottsfjell Festivalen i Tønsberg som var den utvalgte, og mye av årsaken var ene og alene et fransk band som av mange omtales som et av verdens beste liveband.

GOJIRA

Dette var Gojiras tredje konsert i Norge og de har høstet massive godord etter de 2 første og ettersom dette var mitt første møte med dem, hadde jeg skyhøye forventninger da bandet gikk på scenen under årets Slottsfjellfestival.

Gojira_Slottsfjell_09_045_a.jpg

Gojira har til nå utgitt 4 album og for en fan av bandet er det lite eller ingen av låtene som er dårlige, og når de samtidig er kjent for å spille dem i bedre versjoner live med ytterst mye trøkk og groove, da er det ikke rart at de har opparbeidet seg et rykte som et fantastisk liveband, også utenfor metalmiljøer. Jeg selv har flust med favorittlåter fra alle 4 skivene deres og med noen få ønsker i "Clone", "Flying Whales", "Esoteric Surgery" og "Death of Me" kunne de for min del spille hva som helst; jeg ville bli fornøyd uansett.
Nå stod de på Kastellscenen og jeg var klar som et egg for en herlig konsertopplevelse.

 

Gojira_Slottsfjell_09_033_a.jpgGojira knuste ganske enkelt og greit. Det er egentlig et under at Slottsfjellet fortsatt står, for det runget faktisk flere ganger da Gojira fikk folket til å hoppe opp og ned i takt med de tunge partiene i blant annet Backbone, Flying Whales og Clone. De åpnet med "Oruborus" og "The Heaviest Matter of the Universe" før de fortsatt med "Backbone". Der og da hadde Gojira publikum i sin hule hånd og dette ble en fest fra ende til annen. Jeg fikk 2 av mine 4 tidligere nevnte låter og var storfornøyd. Hele setlisten var glimrende. Jeg trodde vi fikk en hel haug fra The Way of All Flesh, men i stedet fikk vi servert en hitparade fra alle fire skivene. Joe Duplantier ga oss en liten takketale til slutt der han skrøt uhemmet av scenen, utsikten, folket og Norge. "You guys really know this kind of music". De avsluttet sin lille time med "Flying Whales" (dessverre uten introen) og "Vacuity" og hvorfor Slottsfjellet ikke ramlet ned der og da, er for meg uforståelig. Jo da, Gojira innfridde og vel så det. Jeg var fornøyd, publikum var fornøyd og Gojira var fornøyd. Joe skrøt også av at han pga sola fikk se ansiktene til alle sammen oppe på fjellet og alle disse smilte, noe som garantert betydde at de hadde det bra.