MOTORPSYCHO – Slottsfjell 09 – Tønsberg/Kastellscenen

MOTORPSYCHO – Slottsfjell 09 – Tønsberg/Kastellscenen

Etter å ha kranglet meg gjennom horder av Håkan Hellström fans nede ved Kongescenen for å komme meg fram og tilbake fra presseområdet, der man også slet med å få koblet seg opp til internett for å få publisert Gojiraomtalen, var man endelig tilbake oppe på fjellet hvor Motorpsycho var godt i gang med sin konsert.

Nedslagsfeltet til Motorpsycho er egentlig et område jeg ikke befinner meg i så altfor ofte, men siden valgmulighetene var dårlige for oss som liker musikken vår hard, ble det til at jeg valgte trønderne som underholdere etter at Gojira var ferdige. Til tross for at Motorpsycho har holdt det gående siden 1989, har jeg kun sett dem live en gang tidigere og det er mange år siden. Har riktignok hørt en del på den siste skiva deres, da denne har stått og gått i CD spilleren ved en naboavdeling på jobben både titt og ofte. Jeg er vel ikke blitt noen større fan av musikken av den grunn, men det må da være noe med dette bandet som gjør at folket liker dem.

4a345510e79477e1f3b65c9b5bc913ab.jpg

Det var bortimot helt fullt oppe da jeg fikk stabbet meg opp trappene igjen, og siden man begynte å bli rimelig sliten etter en lang dag uten søvn og mat, ble det til at jeg slo meg ned i ytterkanten av publikum og bivånet dem mer enn selve bandet. Motorpsycho hørte man jo allikevel, og det virket som de gjorde en god jobb, for publikum var med og koste seg. Men publikum ja, det virket som flere begynte å bli slitne allerede, for det var mange som satt med ryggen til scenen og bare nøt musikken eller holdt på med andre intime aktiviteter. Enkelte satt bare i sin egen verden og det var vanskelig å si der og da om de levde seg inn i Motorpsychos verden eller om de bare gjorde sitt ytterst for å klare å sitte oppreist. Noen hadde helt klart fått mer enn nok å drikke, men det var alltid noen i publikum som tok ansvar og tok vare på disse. Slikt er man ikke vant til å se på andre utendørsfestivaler i Norge. Det krympet ganske raskt med folk oppe på fjellet, så jeg mistenker at mange droppet slutten av Motorpsycho til fordel for Big Bang, som skulle spille nede på Kongescenen bare en drøy time etter at Motorpsycho begynte. Selv forlot jeg fjellet tidlig nok til å unngå kampen for å komme gjennom publikum på Big Bang.
Men hva kan jeg si om Motorpsycho? Jo, de har veldig mye bra, de er sinnsykt dyktige musikere og har haugevis med fans overalt. Jeg er derimot ingen større fan nå i dag enn hva jeg var før jeg tok turen til Tønsberg, men det tror og håper jeg at gutta i bandet overlever.