SOULFLY – Slottsfjell 09 – Tønsberg/Kastellscenen

SOULFLY – Slottsfjell 09 – Tønsberg/Kastellscenen

Soulfly likte jeg helt i begynnelsen, rett etter at Max forlot Sepultura og startet opp bandet, og da spesielt den selvtitulerte debutskiva som kom i 98. Mistet litt av interessen da "Primitive" kom 2 år senere og etter at bandet slapp sitt tredje album kalt ganske enkelt bare "3", droppet jeg bandet helt. Nå har de 6 album på samvittigheten og siden jeg allerede var på plass i Tønsberg, skulle Soulfly få en sjanse til å overbevise meg fra scenen.

Soulfly_Slottsfjell_09_037_a.jpg

Max Cavalera er en frontperson med en meget sterk personlighet som gjør seg på en scene. Dessuten pleier de å krydre med litt gamle Sepultura-slagere under sine liveshow, og Sepulturalåter med Max er alltid knall å høre. Jeg fikk sjekket ut "Conquer", bandets nyeste album og det ga mersmak. De hadde gått mer tilbake til det jeg likte med bandet i utgangspunktet og det hele låt mer thrasha enn noensinne. Derfor besteg jeg Slottsfjellet for siste gang denne helgen for å se hva gamle Max og hans Soulfly hadde å by på.

Soulfly_Slottsfjell_09_050_a.jpgNoe småforsinket kom de på scenen til stor jubel fra mange oppe på fjellet og Max virket noe høy (les: lav) i begynnelsen. Det bedret seg utover og han smilte fra øre til øre utover i konserten sammen med de andre i bandet. Soulfly åpnet med åpningssporet "Blood Fire War Hate" og Max og bandets bassist, Bobby Burns fikk publikum i gang med allsangen med en gang. De var flinke til akkurat det og Slottsfjellfolket var ikke vanskelige å be. De hoppet og danset i tillegg til å kjøre en ganske heftig moshpit i tillegg til en circlepit på Maxs kommando. Det sterkt voksende fenomenet Wall of Death fikk vi også oppleve på Slottsfjellet under denne konserten. Jeg er ikke så sterk på låtmaterialet til Soulfly, men er sikker på at vi fikk servert "Primitive" og "Warmageddon" i tillegg til en medley der i alle fall "Eye for an Eye" var med. I tillegg kom de obligatoriske Sepulturalåtene "Refuse/Resist" og "Roots Bloody Roots".
Max Cavalera har vært med i gamet i over 20 år nå og han begynner å se litt sliten ut. Likevel holder han fortsatt koken og innimellom var dette en meget bra konsert. Dessverre ble det også noen transportetapper, noe også folket som trakk ned fra fjellet var et klart tegn på.
Det haglet ølglass og vannflasker under hele konserten og av alle ting i verden dukket det opp en avis som gjentatte ganger ble kastet opp i luften. Ikke slikt man ser ofte på en konsert, men i Tønsberg skjer det meste.