PØBELROCK 09 – Dag 4 – Uffa

PØBELROCK 09 – Dag 4 – Uffa

Den fjerde dagen begynte med en pils eller 4 før THE SICKENING ga oss som orket en kraftig dose brutal dømetall. Men før vi skal ta tak i de hyggelige guttene fra Kristiansund, vil jeg bare bemerke at det var merkelig å få kjøpt Tuborg på Uffa. Uffa er kjent som en av Dahls pilsens største fan og man vet at man får kjøpt Dahls på flaske der. Men som kjent, i nøden drikker fanden alt.

Så var det THE SICKENING og hva de serverte oss. Foruten en stor dose med humor mellom låtene gitt oss av en glimrende opplagt Stjernestøv, fikk vi kanskje den beste konserten bandet noensinne har hatt. Det var brutalt, tight og det var et variert tempo. Låtene satt som støpt og det låt knallbra. Jeg vet jeg ved tidligere anledninger har klaget over spinkel gitarlyd og ytret ønske om en ekstra gitar, men den tanken var jeg bare så vidt innom kun for å bekrefte at det var ikke nødvendig så lenge lyden er som den var denne kvelden.
Vi fikk servert en helt ny låt og så vidt jeg erindrer, lover den godt for framtiden til The Sickening. De prøvde også ut en ny coverlåt i "Holy Diver", og den skilte seg noget ut fra resten av setlista.
Stjernestøv har sin egen vri på headspin, der han growler i mikrofonen samtidig som han leker helikopter med topplokket. Fungerer knallgodt det og ser enda tøffere ut. Vet han er stolt av det der, og det kan han bare være, for det er ikke mange andre som gjør det, i alle fall ikke like bra.
Det er ikke ofte man opplever doble basstrommer og et slagverk av det kaliberet Beist hadde montert opp på scenen og det var mange misunnelige blikk og kommentarer fra opptil flere pønkere. Det var dessuten tydelig at doble basstrommer ikke er dagligdags for lydmannen heller, for trommene hørtes nesten ikke til å begynne med, men etter et lite tips kom de da frem i lydbildet.

De øvrige 4 bandene må jeg bare innrømme at jeg husker svært lite av og for å unngå feil av noe slag, velger jeg å avslutte her. Beklager til dere alle, men jeg tror da vi hadde det morsomt, hehe.

Den 25. Pøbelrocken var så over og nok en gang en vellykket fest i Uffas regi. Vi gratulerer dem med de første 25 og gleder oss til de neste 25.