MADDER MORTEM – Oslo – Parkteatret

MADDER MORTEM – Oslo – Parkteatret

I forbindelse med det nye albumet, "Eight Ways" fikk MADDER MORTEM til en release-konsert på Parkteateret i Oslo denne mai dagen. Og det ble en herlig aften. Det var mye folk, og bandet var i storform.

Men først fikk vi se videoen som de har laget. Bare kort om den; dersom alle videoene i metalverdenen hadde vært av samme kvalitet, så hadde metal tatt over verden for lengst… Sjekk her – http://www.imhotep.no/?did=9090856

Bandet spilte naturligvis en del nye låter, men også noen gode gamle før de avsluttet med en obligatoriske "Breaker Of Worlds", som jo alltid er en kongelåt. De nye låtene gjorde seg godt i live-sammenhengen og det vitner jo om at diskografien fra "All Flesh Is Grass" frem til dagens "Eight Ways" er meget jevn. Bandet har definitivt sin egen stil, og det er særlig vokalen til Agnete M. Kirkevaag som skiller bandet fra mye annet, samtidig som musikken er original nok til at den kan stå på egne ben.

Kveldens affære ble en reise gjennom Madder Mortems dynamiske verden, der de som håndterer instrumenter gjør sine saker på fremragende vis. Lyden er veldig bra og detaljer i musikken kan høres, selv om det selvsagt ikke blir 100 % det samme som på album. Det at gutta i bandet til tider kan være litt for stillestående oppheves av en strålende Agnete som er mer eller mindre over alt. Hun synger, hopper, danser og formelig svever. Stemmen hennes er kraftfull, men på de roligere partiene syner hun rent og klart og får dermed frem kontrastene, som det er mye av i Madder Mortems musikk.

Som vanlig kan det være litt uklarhet i stemmen hennes i de to første låtene, men når tryggheten kommer inn og nervøsiteten svinner hen, blir dette en kraftfull reise i både vellyd og flott musikk som ingen andre band gjør etter Madder Mortem. Jo da, de blir influert av andre band her og der, og det skal noe til å lage noe som er 100 % originalt, men siden det bare er små nyanser her og der som minner om andre band, gjør det rett og slett intet. Det eneste negative jeg har å si om fremføringen, er at jeg blir glad den dagen Madder Mortem og så altfor mange andre band slutter med det "nå er det siste låten for kvelden" og så kommer de tilbake og gjør to låter til og så en pause og så den siste som alle venter på. Spill settet for helvete, og slutt og irriter meg… Og kanskje mange andre…

www.maddermortem.com

www.peaceville.co.uk