AETERNUS – Bergen – Garage

AETERNUS – Bergen – Garage


Cor Scorpii
var første band på Garage-scenen lørdag kveld og var på konserttur i Bergen denne cor_scorpii.jpghelgen. Dagen før spilte Cor Scorpii for det yngre publikumet på Ungdomshuset 1880 sammen med Nordavind. Sogndalguttene tiltrakk veldig mye folk til Garage og salen var så full at det var vanskelig til å finne seg en god plass i de fremste rekker del. Stemmingen var høy, bråkende og god og atmosfæren mellom fansen og bandet knitret ildfull. Cor Scorpii hadde en veldig god lyd og bandet spilte som aldri før. Vokalist Thomas S. Øvstedal presenterte seg fra sin beste side sammen med gjengen. Tempoet til trommisen Ole Nordsve var "neck breaking" og gitaristene Stian Bakketeig, Rune Sjøthun spilte sammen med bassisten Inge Jonny Lomheim helt stilig presis. Keyboarderen Gaute Refsnes kompletterte lydbildet med harmoniske toner. Dessverre var jeg litt sen og fikk ikke hele konserten med meg.

 

aeternus.jpgDet er nå tre år siden Aeternus spilte live. Bandet var vel på jakt etter en ny trommis og fant en i 2007 i Phobos fra Bergen. Mange har ventet på at Aeternus skulle spille live igjen og nå var kvelden endelig kommet. Vokalist Ares sang som i gamle dager og det er kanskje 9 år siden at jeg har sett en Aeternus konsert. Mye hadde forandret seg siden den tiden, men Aeternus musikk og Ares sangkvalitet og sin gitarevne er fremdeles det samme. Bassisten V`gandr viste som eneste bandmedlem litt show på scenen og presentere oss sin frontstemme fra Helheim til en låt. Den andre gitaristen Drekken holdt seg litt i bakgrunn men ikke med spillkunsten sin. Den nye trommisen Phobos som spiller i tre andre band overbeviste med sin rytme og passet veldig bra inn i bandet. Aeternus presenterte også en ny låt som er fra materialet av en ny planlagd syvende skive. Aeternus var bare en time på scenen og kunne ha spilt lengre. Bandet kunne også vist litt mer show og engasjement, men siden dette var deres første konsert på lenge, er dette unnskyldt. Publikum var vel ikke så oppildnet av Aeternus som av Cor Scorpii, likevel var stemmingen høy og de første rekkene inklusive meg var med i evig avhengighet til metallmusikken av Aeternus.