PØBELROCK 09 – Dag 2 – Uffa

PØBELROCK 09 – Dag 2 – Uffa

Tidligere på kvelden denne andre dagen av Pøbelrock 09 ble det arrangert utekonsert på Uffa. Grunnet jobb fikk man ikke med seg dette, og grunnet at Uffa gikk tom for øl, droppet jeg også de 2 siste bandene denne kvelden. Så det ble en noe amputeret aften for undertegnede, men de 3 første bandene fikk man sett og de kan man bare karakterisere som en herlig trio.

Mo i Rana bandet RECTUM IMMORTALIS spiller en herlig form for progressiv punk der de veksler mellom rolige, midtempo og raske partier. De hadde et herlig driv og røsket med seg folket inne på Uffa. Det var ikke så fryktelig mange som var der inne foran scenen, men vi som var der storkoste oss. Det trenger ikke nødvendigvis gå unna i Formel 1 fart for å være bra, for så lenge låtene er bra, gjennomføringen bra fra musikernes side og stemningen like høy som den var her, lå alt til rette for en uforglemmelig drøy halvtime. Kom gjerne tilbake og spill mer.

Steinkjerbandet SCUM DE LA NORVEGE dro derimot haugevis med folk og her ble det et lurveleven med moshpit allerede fra første låt. Personlig synes jeg det var dritbra og kult i de raske låtene og en smule kjedelig under hardcorelåtene. Jeg er ingen stor hardcorefan av denne typen og derfor er jeg eller kommer aldri til å bli noen stor Scum de la Norvege fan. Derfor fikk ikke bandet min fulle oppmerksomhet, men som skrevet; det var dritbra når de spilte punk, og skulle de en gang finne på å spille bare det, jo da er sjansen for at jeg igjen blir å finne foran scenen.

BRUTAL KUK er som alltid en sikker vinner i et sånt opplegg som Pøbelrock. Stinn brakke, sikkert over 40 grader inne, svetten rennende fra veggene, en trang moshpit og et herlig liv gjennom hele konserten. Det er slik vi helst vil oppleve Brutal Kuk. Jeg tror ikke jeg har opplevd at det noensinne har vært så fullt inne i det lille konsertlokalet, og det gledelige var at utenfor var det nesten like mange. "Faan som det svinge", sang bandets vokalist Jørgen, og en bedre beskrivelse på denne konserten finner du ikke. Det var så morsomt at jeg valgte å droppe de 2 siste bandene for ikke å ødelegge det fantastiske humøret jeg var i. Vel, ene og alene var ikke Brutal Kuk årsaken. En tom bar hjalp også på.

Lyden under andre dag var tilbake til slik vi kjenner den; den var god og fin og akkurat passe høy. Det var også gledelig å se at såpass mange dukket opp både inne og ute denne fredagen.

Den tredje dagen av årets Pøbelrock droppet jeg, og derfor ingen omtale av den.