ASSAULTER – Australian thrash metal attack part 2

ASSAULTER – Australian thrash metal attack part 2

Assaulter er ute med albumet «Salvation Like Destruction». Jeg har lite kjennskap til metalmiljø og band fra Australia, men tenkte kanskje Simon kunne gi meg noen svar, både i forbindelse med den nye skiva og små ledetråder på den vesle øya i sør-vest.

assaulter.jpg

Gratulerer med det nye albumet «Salvation Like Destruction». Er dere fornøyde med arbeidet og hjelpen fra Pulverised Records, Iron Bonehead og High Roller Records?

Vel, la oss se, vi dro ut for å skjære ut et album av metal, alle ting er på plass slik vi ser det, og vi synes det passer slik at vi fikk «metal» vi liker. Sjekkliste : Den er rå som faan, giftig med aggresjon, og vi ble dumpet under innspillinga. Likevel så kom vi ut i riktig reting, med hatt vel å merke. Vi ville ha mer ondskap enn på tidligere verk som demoene og 7“ våre etc etc.

Hvordan jobbet dere med alle disse plateselskapene, og hvorfor? Noen spesiell grunn til at dere valgte hele tre plateselskap for den samme utgivelsen?

Hvordan? Kommunikasjon – Noen ganger mindre en mer. Hvorfor? Vel, tydeligvis var de alle villige til å kaste ut ett bein til bikkja, takk faan for det, fordi ingen andre var interessert i det hele tatt….men helvette, noen ganger må du spørre deg selv om du ønsker at ting skal skje. Pulverised Records kontaktet oss etter vår andre demo ble utgitt for å gjøre en CD versjon, men siden de ikke ville ha noe med vinyl å gjøre så ga vi ideen til en del andre plateselskaper, så valgte vi til slutt High Roller og Iron Bonehead som sammarbeidspartnere.

Det er mye thrashy black metal påvirket materiale på skiva. Hvordan har motakelsen vært fra publikum vært så langt?

Jeg er fornøyd slik LP´n omsider ble – du kan fremdeles finne den, men tatt i betraktning at det ikke var noe promo for den, så forsvant den raskt. CD´n gjenstår, og på dette stadiet kan det være trygt å si at Assaulter vil appelere til folk som liker Sodom og Kreator og deres tidligere utgivelser, i ett bredere format. For å si det sånn, så vil vi ikke ha folk som skriver at vi er `enda et retro-thrash band` fordi A) Vi ikke er det  B) Vi ikke er det, og C) Vi ikke er det. Jeg mener vi har litt mer på gang enn mye annet som tullet Bonded by Blood og Merciless Death og alt det der. «Death to it!»

Assaulterpic-1-1.gifHvordan er den Australske metalscenen for tida? Er det band som om mulig vil ta over for internasjonalt veletablerte navn som Destroyer 666, Bestial Warlust etc?

Liten kompis, Skikkelig forbanna liten. Massevis av gode og flinke band absolutt…men det er vel trygt å si at alle bandmedlemmene går igjen overalt. Jeg går ut ifra at `scena` er i sin reneste form. Som for band som prøver å vise seg frem så er alt opp til omstendighetene.
Bestial Warlust ble rammet hardt av Modern Invasion når ekstremt ripping og violent metal var en sjeldenhet, så det ble en ting som åpnet noen ører, spesielt for dem som ikke var kjent med band som Sadistik Exekution. Når Destroyer 666 fremdeles ga ut fanstastisk musikk, og jobbet skikkelig hardt så ble mye lagt som offer bare for å tilrettelegge for bandet. Det MÅTTE lønne seg til en viss grad kom vi frem til! Men, hvem vet hva som vil dukke opp? Det er mange rå band her, hvor Vomitor er en favoritt på lik linje som Trench Hell, Shackles, Urgrund, Nocturnal Graves, Innsmouth etc. – Men det er noen skikkelig ekstreme og obskure band som Portal, men som på slutten av dagen, om konsertene/turnéne er en suksess kun vil vises med tiden.

Utstyret dere bruker er vel en litt privat sak kanskje, men jeg må bare spørre siden dere har en så skitten lyd som dere har. Hva er det som gir Assaulter den spesielle lyden?

Vel, trommene er nøkkelen. AC jobber på ett slakteri, så han lager skinn fra bunnen av, griseskinn – som gir den dødelige lyden. Gitarene ble dyttet igjennom nesen på en gris sammen med noen bass amper. Vokalene ble drevet av Kozel

Har Assaulter noen spesielle planer for 2009? Jeg tenker festivaler og konserter i fremtida som leserne kanskje kunne nyte?

Første punkt på lista er en split 7» med bandet Trench Hell igjennom Iron Bonehead –          http://ironbonehead.de – Denne vil være ute veldig snart, så hold øynene oppe. Denne ene låta «Beware The Wounded Beast» – er aggressiv speed metal med episke overtoner. Utenom dette så trenger vi en jævla bassist, og får vi det så er alt klart! Vi har T.Hellfinder som spiller møkka av gitarhalsen nå, så vi er nesten klare.

Noen siste ord til fans og lesere rundt omkring i Norge?

Ikke gjør noe vi ikke ville gjort….og kjøp albumet – du vil ikke angre!

http://www.myspace.com/burningfront