SATYRICON – Arendal – Kulturhuset

SATYRICON – Arendal – Kulturhuset

Satyricon er vel det man kan kalle et "omstridt" black metal band, men uansett hva man måtte mene, kan ingen ta fra dem at de er vanvittig profesjonelle. Det er vel ytterst få metal band med tilhørighet innenfor black metal som kjører et så velregissert show, og ikke nok med det, det virker tidvis som om Satyr styrer publikum med fjernkontroll. Rammene rundt en Satyricon-konsert anno 2009 minner langt mer om en tradisjonell metal-konsert enn det man vanligvis forbinder med en black metal-konsert. Dette er selvsagt flisespikkeri, men viser også litt av utviklingen som har vært innen denne sjangeren og ikke minst publikum i løpet av de siste 15 åra. Responsen fra publikum var upåklagelig, og jeg må vel ærlig innrømme at jeg ikke hadde sett for meg en mosh pit med en radius større enn 2 meter på en konsert i Arendal, hvis vi lar Hovefestivalen være Hovefestivalen, men under "Fuel For Hatred" ble jeg noe overrasket. Personlig mener jeg mosh pit er en uting, men det må være en bra følelse for bandet som står på scenen.

satyricon_arendal_01052009_002_blwh.jpg

Lyden var meget bra, og kombinasjonen av et profesjonelt crew og et kanonbra lydanlegg gjør det til en fryd å høre på. Hovedvekten av låtutvalget var fra den siste plata, samt de "vanlige" klassikerne, men jeg savnet at de spilte litt mer fra de første skivene. Mye av det nyere materiale blir til tider litt i overkant statisk og mangler i stor grad mye av dynamikken og variasjonen fra de tidligere skivene. De nye låtene har kanskje et større "hit-potensiale", men personlig synes jeg låtmateriale frem til og med "Rebel Extravaganza" rettferdiggjør Satyricon på en bedre måte. Når det er sagt, så har bandet et nytt album å promotere samtidig som jeg kan se for meg at det er grenser for hvor gøy det er å spille de samme låtene år etter år.

Alt i alt en bra konsert, og det var artig å se at så mange arendalitter hadde funnet veien til Arendal Kulturhus denne kvelden. Det skal bli spennende å se om arrangørene ønsker å satse videre på denne type konserter, og ikke minst se om publikum følger opp.

satyricon_arendal_01052009_001_blwh.jpg