DEAD INFECTION – Trondheim – Uffa

DEAD INFECTION – Trondheim – Uffa

Grindcoremiljøet i Trondheim er ledende i landet, og det med kun et fåtalls band. Et par av disse banda har snart spilt seg i hjel i byen og man skulle tro at folket etter hvert ble drittlei dem. Men av en eller merkelig grunn så har de begge evne til å tiltrekke seg bra med folk hver eneste gang de spiller, og under fredagens konsert på Uffa var intet unntak. Det er selvsagt Laserguys og Sexy Police jeg snakker om og sammen med dem stilte de gamle Uffa-kjenningene i Grind Crusher og et polsk goregrindband kalt Dead Infection på scenen denne gangen. Dette skulle bli en aften fylt av overraskelser og de fleste av dem var av det positive slaget.

56bddd2bb72242c16249a775fb32b043.jpgLaserguys åpnet showet og selv om jeg har sett dem live flere ganger, er man fortsatt like spent på hva de kommer opp med på scenen. Laserguys har for meg vært et underholdende band med morsomme tekster og innlagt humor fra trommis Berlevaag Lamseth samt en fin dose kjapp grindcore. Denne gangen overrasket bandet de fleste med en meget bra grindcorekonsert. Nevnte trommis har utviklet seg utrolig mye og er blitt en mye mer tight trommis enn hva tilfellet har vært ved de tidligere anledningene man har hatt gleden av å se bandet. Overgangene satt mye bedre og han virket mye mer skjerpet en tidligere. Kanskje man da kan begynne å se på Laserguys som et seriøst band og ikke bare et morsomt innslag i et knøttlite norsk grindcoremiljø? Til tross for ikke en, ikke to og ikke tre, men fire kaldstarter på rad, håper og tror jeg det, for dette var skikkelig bra.

9fb99bca06e2b37a59f127cdf5d50a99.jpgDeretter var det tid for kveldens andre overraskelse. Sexy Police har jeg sett enda flere ganger enn Laserguys, men også her har det skjedd store ting med bandet. Det er de samme folka, stilen er den samme, men grunnet at bandet er mye mer tight og brutalt, virker de mer amerikanisert i sin stil enn tidligere. Om det er Kerry King aka Kurts utseende eller om det var bandets musikk eller lyden, eller kanskje en kombinasjon av dette, skal være usagt, men det låt fantastisk bra. Det var helt tydelig at de har hatt godt av denne korte turneen sammen med Grind Crusher og Dead Infection, for her snakker vi utvikling folkens. Sexy Police vil bli Norges ledende grindcoreband, om de ikke allerede er det, for så bra er de for tiden. Dette lover godt for fremtiden, og det til tross for at de etter sigende var veldig nervøse selv både før og under konserten.

2a86eec272d79fcf5361b1ad75d04ddf.jpgrind Crusher har fått ny bassist i en gammel ET kjenning. Kai heter mannen og viste seg foruten å være en dyktig death metal bassist, også å være en kraftfull growler. Han tilfører også Grind Crusher mye med sin intensitet og utagering på scenen og derfor er jeg ganske klar i min dom; jeg har aldri sett eller hørt bandet bedre noen gang.
Grind Crusher spilte denne kvelden sin tredje konsert på Uffa og begynner etter hvert å bli ganske så kjent for Uffagjengerne og folket ser ut til å sette mer og mer pris på hva de serverer fra scenen. Deathanies vokal var noe lav under hele konserten. Om det var på grunn av lyden eller om stemmen hennes bare var sliten etter flere konserter og tilhørende aktiviteter, skal jeg ikke utale meg om, men den var ikke så fremtredende i lydbildet som på de 3 foregående konsertene jeg har opplevd med bandet. Nå kom jo Kai inn med sin kraftfulle growl og gjorde det klart for oss at det i alle fall ikke var noe galt fra hans side av scenen.

15a110b0c392894983eff594a430e914.jpgPolsk death metal har vært min lekegrind siden jeg oppdaget Vader for fullt en gang for drøye 10 år siden. Polsk grindcore har jeg derimot ingen kjennskap til. Derfor var det sinnsykt morsomt å oppdage Dead Infection som til de grader fikk frem det fornøyde smilet til undertegnede og mange flere. Måten de blander grindcore og goregrind med den typiske tunge polske death metal sounden er bare perfekt for denne typen musikk. Gutta i bandet viste en enorm spilleglede, noe som for øvrig alle bandene viste, og det var morsomt å se at de koste seg på scenen samtidig med at pøste ut godtoner til oss gjenværende foran scenen. Låtene var varierte og det var tight til tusen. Massevis av breaks og en del overraskende taktskifter innimellom den mer tradisjonelle grindcoren.Under den siste halvdelen av konserten med Dead Infection dukket endelig den legendariske mosh-piten på Uffa opp, men det var muligens den mest merkverdige mosh-pit jeg noensinne har sett. Ca 15 personer deltok og alle levde sitt eget lille merksnodige liv. Alt virket å være i slow motion selv om musikken ikke var det og på et stadium lurte jeg på om jeg var med i en zombiefilm.

Så var det den siste overraskelsen da, og den var mest overraskende av alt. Det var ikke fullt på Uffa og det er det ytterst sjeldent det ikke er. Jeg skal ikke trekke slutninger, men et par naturlige årsaker var det nok, der den ene var at en del folk faktisk har fått nok av at de samme banda spiller live hele tiden og den andre var nok den tragiske skyteepisoden som rystet en hel metalverden natt til første mai.