BERGEN DEATH FEST 09 – Garage

BERGEN DEATH FEST 09 – Garage

Årets fjerde Death Fest arrangementet fant sted på Garage i Bergen. De tre bandene Execration, Grotesque Hysterectomy og Hellish Outcast leverte en tøff kveld full av ekstreme rytmer og øredøvende musikk. Tidligere spilte de tre bandene sammen på Death Fest i Oslo. Bandene holdt en bra konsert. Dagen etter skulle Execration og Grotesque Hysterectomy spille i Sandnes.

 

Execration redusert.jpgKveldens første band var Execration som leverte god klassisk death metal. Bandet overrasket med å stille opp med to gitarister og vokalister. Teknisk sett kunne man ikke klage. Presisjonen i overgangene var vellykket og avveksling mellom blast beats drivende parter og fintfølende rolige deler var fin balansert. Selv om kvartetten skilte seg ut med to frontvokalister, klarte de ikke overbevise meg som en inngrodd Death Metal-fan. I siste sangen hadde de ett alt for langt mellomspill og variasjonen i sammenspill mellom de to vokalistene kunne også vært bedre og mer variert.  

 

 

Grotesque Hysterectomy redusert.jpg

Som neste band kom Grotesque Hysterectomy på scenen. De fire guttene hadde en bedre rytme og teknisk lydbilde enn deres forgjenger. Vokalisten/bassisten Birger Larsen viste en perfekte growler-stemme og hadde et godt show med sin bassgitar. De to gitaristene overbeviste og hadde gode ferdigheter på instrumentene. Dette gjaldt også for trommisen som hamret bedre enn bandet før. Lydteknikeren skyldte på at en gitarmonitor var for lav men lyd- og lyskvaliteten ble bedre utover kvelden. Grotesque Hysterectomy hadde en bedre lydkvalitet og performance enn Execration, og fikk meg i det minste til å riste på hodet til en låt.

 

 

 

 

 

Hellish Outcast redusert.jpg

Bergensbandet Hellish Outcast var headlineren denne kvelden og hadde sikkert fleste fans, siden de har spiller så mange konserter i Bergen og omegn. Selv om jeg har sett de flere ganger, synes jeg at deres framføring blir bedre og bedre. I dag kan jeg ikke helt si hvilken metallsjanger de hører til. Noen synes de er thrash, andre death metal med noe innflytelse fra hardcore mens jeg for min del vil bare kalle det ekstrem metall. Lydbildet og lysteknikken hadde i hvert fall den beste teknisk pregete kvaliteten på deres framstilling. Det gjenspeilte seg også i deres show og i publikumsstemningen. Frontmannen til Hellish Outcast var stikk motsatt av det vi hadde på scenen i bandet før. For mens Birger Larsen er en stor og høy gutt med veldig mørk stemme, er Hellish Outcasts vokalisten Sjalg Otto Unnison en veldig spinkel fyr, med en mer lys stemme. Men det hindret ham ikke å gi full gass og skrike i mikken. Han hadde mer variasjon i stemmespektrumet enn de andre vokalistene. Sammen med gitaristen/ bakvokalisten Martin Legreid og bassisten Mads "Max" Mowinkel rocket de scenen og salen. Trommisen Mads "Alkolust" Lilletvedt, som spiller også i andre band, spilte skjorta av de andre to trommeslagerne tempomessig og det var et veldig godt sammenspill i rytme, speed og energi som dro med folket.
For min del var Hellish Outcast kveldens klare vinnere.

 

Takk til Arne Garvik for bilder.