SATYRICON – Drammen – Union Scene

SATYRICON – Drammen – Union Scene

Jeg kjenner at jeg begynner å like konserter der det kun er et band som spiller, slik det var med Opeth for en måned siden. Og nå spiller Satyricon opp til… …heksedans tenker jeg vi sier. Alene, men ikke forlatt. Dog, det kunne godt vært et par hundre til i salen som danset med.

Jeg har i løpet av mine år som konsertgjenger hørt og sett Satyricon gjentatte ganger. Ja, faktisk såpass mange at jeg har kjent ved de tre siste anledningen at jeg har kjedet meg. De litt eldre låtene har for moderne lyd, og de nye låtene har vært til tider kjedelige. Men med "The Age Of Nero" skjedde det noe. Musikken ble spennende igjen, og den inneholdt elementer som gjorde at albumet har fått lengre levetid. Denne konserten i Drammen konsentrerte seg derfor heldigvis om det nye albumet, der de spilte i hvert fall 5 av de 8 nye låtene. Og sammen med noen eldre låter og dessverre noen fra de to foregående albumene ble dette en feiende flott aften.

De to "hit"-ene fra "Volcano" og "Now, Diabolical" suger kuk. Men tittellåten på sistenevnte gjorde susen i salen. Og med den, og også andre, så skjønner jeg hva Wongraven tenker når han skriver musikk. Det skal funke på plate, men enda viktigere er det faktum at det skal funke i en live-setting. Og det er lett å få med seg publikum på for eksempel refrenget på "Now, Diabolical" på samme måte som det er lett å få med seg det samme publikum på "Commando". Nå tror jeg ikke at låtene blir skrevet kun for dette, siden Satyr helt sikkert har en del som han ønsker å formidle.

Og formidle, det har han blitt flink til. Både som frontmann i bandet sitt, der han trakterer vokalen på flott vis, med sin karakteristiske stemme, men også når han legger på en ekstra gitar i settingen. Han får publikum med og virker til å være mer glad i jobben sin enn tidligere. Han smiler, spøker litt og kommuniserer med folket, rett og slett. Veldig bra. Og det er sikkert lett når han vet at lyden er bra ute i salen. Ja, jeg kan ikke komme på å ha hørt bandet med bedre lyd enn dette. Klar og tydelig, der både vokal og instrumenter kommer klart frem.

Siden de nye låtene, som utgjør ca. halvparten av denne kvelds konsert, er såpass bra, så blir møtet med Satyricon i Drammen en opplevelse som gjør at jeg gjerne ser dem igjen ved neste anledning.

Dog, om de kan kutte ut det idiotiet der de går fra scenen i 3 minutter, kommer tilbake, spiller et par låter, går av i 3 nye minutter og kommer på scenen og avslutter med "Mother North", så vil jeg bli mer fornøyd. Jeg misliker dette med "ekstraspor", særlig siden de aller fleste bandene gjør denne irriterende greia.