TRONDHEIM DEATH FEST 09 – Fru Lundgreen

TRONDHEIM DEATH FEST 09 – Fru Lundgreen

Som navnet tilsier så skulle det dreie seg om Dødmetall denne torsdagskvelden i Trondheim.

Personlig så har jeg spilt med Execration en gang og Grotesque Hysterectomy to ganger, så dette var ikke upløyd mark for meg.

Forventningene til bandene var da også høyst til stede da jeg erindrer Execration som et meget tight og godt band, og Grotesque Hysterectomy  har vist meg klasse dødmetall ved tidligere anledninger.

Som så mange ganger før må jeg beklagelig vis si at mine medbrødre og medsøstre i Trondheim ikke er flinke nok til å ta turen ut i rett tid. Dette går alltid ut over første band ut ved en slik event, og dessverre var det slik også denne gang. Det kom en del mennesker etter hvert, men dette var nok for slapt oppmøte totalt sett.

 

Over til bandene:

Execration, her er det ett stikkord…. Øving! Man må være musikalsk idiot for ikke å forstå at disse gutta øver mye.  Her har du taktskifter som går så smertefritt at du nesten ikke merker dem. Dødmetallen til Execration er brutal og tight. Enkelte steder kommer det taktskifter som ikke markeres i det hele tatt… men allikevel helt presist levert av alle… dette fikser du ikke med mindre du legger ned minimum 2 øvinger i uka, noe som jeg fikk bekreftet at stemte i prat med gutta etter giggen. Framtreden til Execration er noe annerledes enn det man er vant til av den enkle grunn at begge gitaristene synger, mens bassisten som ikke synger, er han som står i midten på scenen. Dette gir et noe uventet inntrykk av bandet, men det funker… skikkelig godt! Mangelen av en framtredende vokalist er ikke tilstede da energinivået ligger helt opp mot maks gjennom hele settet til Execration. For å toppe det hele så fikk de som hadde skarpe øyne med seg forarbeidet til trommisen, og her er det bare en ting å si… høyere kneløft i dette tempoet tror jeg ikke du kan finne noe sted…

Dersom du gikk glipp av Execration bør du rett og slett skammes, for disse gutta leverer dødmetall som er verd å se og høre.

Grotesque Hysterectomy… Her har det skjedd noe siden vi spilte med dem på Elmstreet i fjor… De har den samme lineupen, men noe er annerledes. Det første jeg legger merke til her er den store forskjellen i engasjement på scenen. Trommisen og bassist/ vokalisten er de to som gjør dette bandet til noe som det er verd å se på denne torsdagskvelden. Begge gitaristene framstår uengasjert og lite motivert for å spille. Uansett så blir hele giggen reddet av de to andre i bandet. De driver fram med energi og taktfast spilling. Det er ingenting å utsette på det som blir levert av musikk. Grotesque Hysterectomy har jo spilt i noen år nå, så de vet hva de skal gjøre med instrumentene sine. At disse gutta er profesjonelle i det de gjør det opprettholdes av frontfigur på bass/vokal og bakskansen på trommer. Uten disse to ville dette ha blitt en lettglemt konsert dessverre. Det som også slår meg i løpet av denne konserten med Grotesque Hysterectomy er at de hørtes mye mer brutale ut sist gang jeg så dem. Det var mye mer stilren dødmetall de leverte den gang enn hva de gjorde nå. Selv om låtene var de samme var det noe med lyden som ga bandet et preg av å være noe annet enn et dødmetall band. Om det var lydmannen som hadde stilt lyden dit eller om det var tilsiktet, det skal jeg ikke begi meg ut på, men for meg ble dette mer et brutalt thrash band enn et dødmetall band i kveld. Brutaliteten i stemmen til vokalist/bassist Birger var nok også mindre denne gang enn hva den var sist jeg så Grotesque Hysterectomy. Uansett… med forventninger om å bivåne nok en god konsert med et dødmetall band så ble jeg nok skuffet. Hadde jeg vært innstilt på å se et thrashband ville jeg blitt positivt overasket…  så med dette i tankene må jeg bare konstatere at Grotesque Hysterectomy er et meget godt band, med gode musikere, men de må "finne seg sjæl" som det heter.

Takk for en trivelig kveld på Death Fest 2009 og lykke til videre til Execration og Grotesque Hysterectomy!

Skrevet av Stjernestøv (som for øvrig sovnet på konsert på UFFA 1. Mai… stående…)