1349 – Lillestrøm – Connect Klubbscene

1349 – Lillestrøm – Connect Klubbscene

Denne særdeles dårlig promoterte konserten fikk jeg kjennskap til via en A-5 lapp som hang på den lokale butikken like i nærheten av her jeg bor. Og så tenkte jeg at dette burde jeg da få med meg. Og så fikk jeg det.

Thyruz spiller erkenorsk black metal med blandingsdropsene raskt – og mellomtempo. De spiller sine låter, som etter tre stykker blir nokså like hverandre til tross for forskjellige tekster… Kanskje… Det er ikke lett å høre hva vokalisten skriker, og det heller ikke så viktig. Jeg er tross alt ikke til stede for å få høre det glade budskap.

Lyden er OK, bortsett fra i siste låt der mikrofonen glimrer med sitt fravær. Men utover det er det en feiende flott konsert der bandet spiller kun for meg. Ja, du leser riktig og jeg skal forklare. Men først så vil jeg også si at Thyruz' musikk fungerer godt i et live-forum, da det er nok variasjon til at du som bivåner kan la deg fenge. Bandet gir jernet og får frem deres black metal klart og tydelig. Norsk, for all del. True Norwegian Black Metal? Nei, ikke helt. Det er litt for melodiøst til at det skal regnes som det. Men absolutt severdig, som sagt.

Når det kommer til det med konsert spesielt for meg, så skyldes det at det var ca. 50 stykker til stede. Ungdom må vite, siden dette var en rusfri konsert. Og under Thyruz stod det ca. 1 person der fremme i et par låter. Det var meg, det. Så kom det til tre stykker. Resten satt og så og lyttet… Rare greier.

1349 kjenner vi jo godt. Jeg visste ikke helt om bandet var avsluttet eller hva som nå var på gang. Men for litt siden kom det nyheter om at det ble jobbet med en plate og nå skal skiva ut 25. mai, om jeg husker rett. Denne kvelden der basstrommen nok dominerte for mye til at dette ble bandets beste gig. Men da ungdommen trakk fremover og jeg ikke fikk stå i fred lengre, så ble dette mer en konsert enn Thyruz' øving.

1349 spiller sin black metal rå og knusende. La merke til at de bare var 4 på scenen, og at Frost ikke spilte trommer. Men det forhindret ikke at "I Am Abomination" og andre gromlåter gjorde sitt for at denne kvelden ble rett så bra for en som liker sin metal i mørke farger. 1349 spilte også en ny låt fra det kommende albumet, som jeg tror begynte på "Maggots…". Nå ble det ikke sagt noe særlig mellom låtene, så det kan være de spilte en til, men det får være så sin sak. Konklusjonen er at dette var nok en tilfredsstilende infernalsk konsert fra dette norske black metal bandet. Og ja, det er True Norwegian Black Metal om det skulle være av interesse.

 

Takk til Lillestrøm Rockklubb for at de fikk dette til.

www.klubbinfo.no/lrk/index.html