1001 – Trondheim – Fru Lundgreen

1001 – Trondheim – Fru Lundgreen

Etter at både fotograf og anmelder måtte kaste inn håndkleet rett før konsertstart med 1001 på Fru Lundgreen, fant jeg ut at bandet skulle slippe å lide av sykdomsfraværet fra vår side og troppet opp selv. Og det uten å ha hørt en eneste tone av hva bandet har prestert på det musikalske planet.

Vel forberedt på å få meg en sjokkerende konsertopplevelse, befant jeg meg plutselig sammen med en haug med ukjente konsertgjengere i et stappe fullt kjellerlokale og jeg trakk stille bakover i lokalet for å unngå den aller heftigste fansens utageringer foran scenen. Så begynte det og jeg skjønte raskt at jeg aldri hadde opplevd noe lignende. Dette var pop, dog førstelåta var en smule mørk og balanserte på grensen til rock. Jeg hørte enkelte sammenligne dem med Muse, og jeg husket den gangen jeg var i Dødens Dal og tok bilder av nettopp Muse for deretter å forlate teltet vel bekjent med at jeg trolig var den første som gikk derfra. Det samme gjentok seg denne kvelden og jeg ga dem 4 låter før jeg forlot Fru Lundgreen og ga min plass til en lykkelig fan som stod først i den håpefulle køen utenfor.
Visst har 1001 en metalkjenning på trommer, men dette var bortkastet tid og lærte meg å alltid sjekke ut for meg ukjente band før jeg stikker for å se dem.