OPETH – Drammen – Union Scene

OPETH – Drammen – Union Scene

Siden Ihsahn og Leprous gutta trakk seg fra de syv siste konsertene, ble det kun Opeth denne kvelden. Nøyaktig 21.30 (+ – noen sekunder) begynte bandet sin form for ekstrem metal iblandet progressiv rock. Og de holdt på i to timer. To herlige timer med musikk som hele tiden varierer, som hele tiden har interessante aspekter ved seg og som hele tiden fenger. For de som av en eller annen grunn ikke har hørt så mye på Opeth tidligere, kan jeg tenkte meg at musikken virker noe monoton. Men beveger du deg bak vellyden så vil du oppdage rytmer, melodilinjer og intrikate partier som utfordrer deg.

Nå skal det også sies at for at Opeths musikk skal fungere i live-sammenheng, er det viktig med god lyd. Og det var det absolutt under konserten denne aftenen. Dermed ble seansen akkurat det jeg håpet på, nemlig en konsert som fyller kropp og sjel med energi. Da jeg kjørte hjem fra Drammen måtte jeg sette på "The Roundhouse Tapes" CD2, for å beholde noe av magien.

Union scene er et helt OK konsertlokale, og ungdommen (de under 18) sto oppe på galleriet. Jeg sjekket hvordan lyden var der oppe i forhold til foran scenen, og det var rett og slett bra lyd i hele lokalet. Dette er særlig viktig i de partiene som er brutale, fordi det kan lett føles grumsete om lyden ikke duger. Mikael Åkerfeldts dårlige humor kom frem imellom låtene, hans dødsvokal må være av de absolutt beste i hele verden og sannelig synger han klart og tydelig på de softere sekvensene. Og selvsagt i låten "Credence" som jo er en rolig låt fra begynnelse til slutt.

Opeth skal spille i Oslo igjen i sommer, under Oslo Live festivalen. Sørg for å være der, nyte solen (forhåpentligvis) og Opeths fantastiske musikk. Når det gjelder setliste, så er jeg langt i fra 100 % sikker, men dette er i hvert fall noe tilnærmet den riktige.

Heir Apparent
Ghost of Perdition
The Leper Affinity
The Lotus Eater
The Night and the Silent Water
Credence
Godhead's Lament
Hessian Peel
Closure
Deliverance

 

www.opeth.com

www.unionscene.no