WACKEN METAL BATTLE 2009 – Delfinale Bergen – Hinsides (Inside)

WACKEN METAL BATTLE 2009 – Delfinale Bergen – Hinsides (Inside)

Camp Loco (bildet) er årets Wacken Metal Battle vinner for Bergen. Bandet overbevisste med god klassisk melodisk metall og en god forestilling. Camp Loco eksisterte som en musikalsk trio fram til mars 2004, da vokalisten Rune kom inn i bandet og kompletterte hele gjengen. Camp Loco vant konkurransen med en god del optimistiske låter, fine gitarriff og en veldig god definert frontstemme. Musikken minner om en blanding av Tool, Faith No More og Metallica. Camp Loco er med den 18. april i finalen i Trondheim og vi gratulerer med seieren.

http://www.camploco.com/

camp_loco.jpg

Publikumsyndlingen heter Goddamn og de var også med i fjor da de endte opp på andreplass. Goddamn oppstod i 2007 og har siden den gang spilt mange konserter i Bergen og andre steder i Norge. Bandet blir også kalt "Bergens Pantera" og de viste godt at de kan kunsten å vinne publikums gunst. Konserten var en god balanse mellom flørting med salen, et feitt show og en veldig henrivende musikk performance. Goddamn har publisert en selvfinansierte EP og denne har fått en del god kritikk. I april legger Goddamn ut på sin andre turne for året og det blir en skikkelig langtur denne gangen, da det er Asia som får besøk.

www.goddamn.be/
www.myspace.com/brutalbeer

Det var flere enn Goddamn som slo an blant publikum, nemlig Byfrost. Byfrost ble grunnlagt for ca to år siden og har publisert en selvfinansierte EP med navn "Byfrostmetal". Som en spøk sammenliknet juryen Byfrost med Immortal i sin begrunnelse til at Byfrost endte opp i finalen i denne delfinalen i Bergen. Byfrost vil ikke bli kalt thrash eller black metal, men som vokalisten nevnte – det er bare Byfrostmetal. Byfrost var lydteknisk på sin beste side, en veldig tung bass, sterke gitarsoli som satt sitt preg på ørene og en god stemme som passet bra til hele lydbildet. Denne trioen etterlot i hvert fall et sterk musikalsk inntrykk av høy kvalitet.

http://www.myspace.com/byfrostmetal

En stor overraskelse i hele konkurransen var det unge bandet Neoplasma fra Os som spilte en blanding av death og black metal. Juryen vurderte bandet som et band med veldig ekstremt bra potensial og ville følge med på deres framgang.
Fagjuryen bestod i år av Stig Ødegård fra Scream magazine, Pål Lystrup fra heavymetal.no og Jørn Inge Tunsberg, plateanmelder i Bergens Avisen.