HEROES & ZEROS på Samfundet (27/3)

HEROES & ZEROS på Samfundet (27/3)

Med sitt andre studioalbum ”Simian Vices Modern Devices” fester Heroes & Zeros et beinhardt grep om den norske rocketronen.

Der andre artister velger taktiske u-svinger i håp om kortsiktig gevinst, har Heroes & Zeros gjennom sin glødende lidenskap for musikken jaktet på – og funnet – den røde tråden som fletter ni meget signatursterke låter sammen til et episk mesterverk.

Bandets unike og melodiøse fingeravtrykk er fortsatt like sylskarpt, men lydbildet er både mektigere og mørkere enn sist. Trioen fra Lillesand evner også å gjenskape den suggererende magien fra sine mange lovpriste konserter, og hver eneste låt viser en ny dimensjon av bandet; fra det snerrende til det lavmælte; fra det minimale til det majestetiske.

”Simian Vices Modern Devices” er spilt inn i en høyst vanlig bakgård på Bislett i Oslo og i en sørlandshytte uten innlagt vann og toalett. Bandet oppsøkte bevisst den frihetsfølelsen det gir å vrake et tradisjonelt lydstudio med alle fasiliteter og bekvemmeligheter, trygge i vissheten om at produsent og lydalkymist Thomas Tofte hadde full kontroll på det innspillingstekniske. Under provisoriske forhold fant Heroes & Zeros den boblende kreativiteten som nå skal sende lytteren ut på en lang og mørk reise i det moderne samfunnets primitive irrganger. Lut lei blodfattige popsanger, pakket inn i indie-estetikk og markedsført som ungdomsopprør, begår Heroes & Zeros den vidunderlige kardinalsynd å ville mene noe ut over selvopptatt kjærlighetssutring og navlebeskuende feiring av egen fortreffelighet.

Den styggvakre dystopiske stemningen som preger hele albumet kommer også til uttrykk på den visuelle siden i samarbeidet med kunstneren Bjørn Bjarre, ikke minst i bruken av hans skulptur ”Abstract Feeling no. 72” på det svært iøyenfallende frontcoveret.

”Simian Vices Modern Devices” er lyden av ekte lidenskap – et mektig og viktig manifest fra Norges mest målbevisste, kompromissløse og hardt arbeidende rockeband.

myspace.com/heroeszeros

Medlem: 60 kr
Ikke-medlem: 100 kr