INFERNO KICK OFF – Trondheim – Trondheim Scene

INFERNO KICK OFF – Trondheim – Trondheim Scene

Kick Off partyet i Trondheim denne gangen hadde en klart sprekere line up enn hva tilfellet var i Oslo. Thrash metal var foretrukket framfor Osloutgavens black metal, men begge arrangementene led samme skjebne med skuffende halvfulle lokaler.

Denne gangen ble arrangementet i Trondheim kjørt på Trondheim Scene som befinner seg i de gamle lokalene til Monte Cristo. Flotte åpne lokaler med galleri, røykeveranda og 2 barer i tillegg til en grei romslig scene. Absolutt et bra tilskudd til livescenene i Trondheim og man får bare håpe at de pøser på med booking og hyppig konsertaktivitet. Kanskje burde dere vurdere å kjøpe inn litt større ølglass også, for barnestørrelse funker ikke for voksne øltørste svartkledde mannfolk. Og er prisen 35 før kl 23:00, så er den det, ikke 45.

Men nå var det Inferno Kick Off Party 2009 det handlet om. Selv om det var 3 thrash metal band som skulle spille, var det relativ stor bredde på dem musikalsk. De opererer på hver sin gren av thrash metaltreet og som gammel thrashfan gledet man seg stort til kveldens underholdning.

Kristiansundbandet Violated åpnet festen med sin litt skitne men moderne thrash metal. Thrashmetalgata ferdes jeg ofte i, men Violated befinner seg i en sidegate til denne som jeg sjelden beveger meg inn i og de overbeviste meg ikke om å ta en ny tur innom der med det første. Det var ikke helt det store livet under konserten og dette smittet dessverre over på bandet som virket en smule tafatte på scenen. Et par gode låter hadde de, og for undertegnede var det de kjappere låtene som funket best. Jeg må beklage for bandet, men jeg befant meg i andre etasje under konserten og senere på kvelden oppdaget jeg at lyden var helt håpløs i forhold til hva den var nede. Gitarene hørtes knapt, bassen glimret helt med sitt fravær mens vokalen var for lav til å kunne tolkes. Det var kun trommene som hørtes godt der oppe og de var til gjengjeld veldig dominerende. Det var langt fra noen godlydopplevelse altså og pga dette velger jeg å ikke si noe mer om Violated for denne gang.

Kultbandet Deathhammer skulle ha spilt i Trondheim sammen med Nekromantheon tidlig i desember i fjor, men den konserten ble avlyst. Gledelig var det derfor da det ble annonsert at de skulle spille under årets Inferno Kick Off i Trondheim. Gutta viste stor spilleglede med sin skitne thrash av den skikkelig gamle typen. Det var herlig å oppleve Deathhammer live og nå begynte livet å bli bedre blant folket også og selv om jeg fortsatt befant meg oppe under de første låtene av konserter og fortsatt hadde det samme lydhelvete, var dette mye morsommere enn under Violated. Så tok jeg grep og jeg skjønte fort etter forflytningen at nede i første etasje foran scenen var eneste riktige plassen er å være under en sånn konsert. Lyden var vesentlig bedre og jeg kunne endelig begynne å nyte musikken. Spesielt vokalen til Sergeant Salsten var drittøff og man kan trygt si at festen var i gang for de som hadde tatt turen til Trondheim Scene for å få en kraftig dose thrash metal. Helvete så glad jeg var for at jeg fikk oppleve dette.

The Batallion må være Norges tøffeste band og etter å ha sett dem under Screamfest i november, var det flere av oss her oppe i Trondheim som lekte med tanken på å få dem oppover hit til Trondheim. Før noe konkret ble gjort, hadde Zone invitert dem til denne kvelden og allerede da begynte jeg å glede meg. The Batallion live er underholdning både musikalsk og visuelt. Det er voksne gutter som vet hva de må levere for å nå fram i dagens etter hvert så enormt store musikkmiljø, og de gjør det hver gang. Jeg har nå sett dem 4 ganger og jeg kan skrive under på at dette er sant.

Stud Bronson, Lust Kilman, Colt Kane og Morden er enormt hyggelige og blide gutter på scenen og det er lett å se at de koser seg på scenen. I og med at scenen på Trondheim Scene er en meget intim scene, ble det lett å kommunisere mellom band og publikum, og da steg partyfaktoren mange hakk og selv om det ikke var mange sjelene helt fremme ved scenen, ble det morsomt for de få involverte.

Har du ikke fått oppleve The Batallion live enda, bør du få ut fingeren neste gang du får muligheten, for dette bør alle få oppleve. Det samme gjelder med Deathhammer. Hva Violated gjelder, så skal de nok få flere sjanser til å vise seg frem for undertegnede senere.