INFERNO KICK OFF – Oslo – John Dee

INFERNO KICK OFF – Oslo – John Dee

La meg aller først av resten få beklage til de to første bandene. Jeg bruker vanligvis å forflytte meg litt rundt i lokalet når jeg er på konsert av den enkle grunn at lyden kan variere fra et ståsted til et annet. Men jeg glemte meg helt i dag, med det resultat at jeg fikk veldig lite ut av Mencea og Black Comedy. Når Tjodalv spurte meg hva jeg synes om Black Comedy så måtte jeg jo være ærlig og si at det ikke var noe bra. Ikke noe "vi kjenner hverandre, så her må jeg være hyggelig" syndrom i mitt hode, nei. Og så sa han at lyden var bedre et par meter lenger bort fra der jeg sto. Jeg forflyttet meg og jammen ta, han hadde så rett, så beklagelig rett. Derfor blir det egentlig feil av meg å skrive stort om fremførelsen av kveldens konserter, i og med at lyden var helt elendig der jeg stod og at jeg derfor irriterte meg altfor mye til å faktisk ta meg tid til å lytte.

Det var bare halvfullt på John Dee denne kvelden. Jeg tenker nok at snøværet på Østlandet har mye av skylden for dette, siden østlendinger ikke takler mer enn max tre centimeter før det er kaos. Jo da, det var ikke helt greit å kjøre inn til byen (jeg bor ca. 15 minutter unna sentrum av Oslo) og parkering var ikke lett å få til. Men er man nordlending, så er man nordlending.

Og som nordlendinger flest, så trosser vi vær og vind for å få opplest Inferno line-up. Eh… Altså, som nordlending trosser vi vær og vind. Tror det var jævli få nordlendinger på Kick Offen i kveld! Og vi som møtte opp ble snytt for den årlige opplesingen og varierende klapping alt ettersom hvilket band som kunne ha blitt nevnt. Jaja, da var det bare for de Saakaldte å entre scenen. Lyden var bedre foran scenen enn den var bak mixebordet (takk Tjodalv) og det vi fikk se og høre var et band som ønsker å være annerledes, og som klarer det. De kjører på med melodier som for så vidt er fine og til tider overraskende folkelige, uten at det er folketoner å spore, men de har også syke(lige) passasjer som er interessante. Dog, siden jeg ikke hadde hørt det nye albumet før konserten, så var det ikke like lett å få med seg alt det som skjer.

Den Saakaldte har velkjente Niklas Kvarforth på vokal. Og hva kan vel da gå galt? Kanskje mye, men hans syke form for vokalbruk passer godt inn i en form for ekstrem metal som ikke er hverdagskost. Det er ikke lett å høre hva som synges, og jeg vet ikke om det er så nøye heller. På en måte blir vokalen hans et instrument i seg selv som passer inn med de øvrige instrumentene. Konklusjonen blir at dette høres interessant ut og jeg ser frem til å høre albumet som kommer ut i disse dager.

Angående line-up til Inferno, så er det som vanlig. Noe bra, noe mindre bra og en del uinteressant. Og så får vi diskutere den opp og ned i mente til vi blir blå i andletet.

www.infernofestival.net
www.johndee.no
www.densaakaldte.com