STEINKJERFESTIVALEN 2008 – Steinkjer, Guldbergaunet

STEINKJERFESTIVALEN 2008 – Steinkjer, Guldbergaunet

Steinkjer festivalen Dag 1:

TOB

TOB er bandet til Bård Ole Thorsen, derfor navnet. Dette var et band jeg hadde null forventinger til. Det var deres oppgave å få liv i publikum som hadde møtt opp på Guldbergaunet på Steinkjerfestivalens første dag, og det var ikke mange. TOB derimot leverte en kjempekonsert. Vokalisten/gitaristen var et høydepunkt i seg selv. Bortsett fra noen sure toner her og der så gjennomførte han en absolutt godkjent konsert. Han var energisk på scenen og leverte fra seg melodiske riff. Til tross for litt dårlig lyd her og der så var TOB's pop/rock herlig å høre på. Låten "Horizon" var et høydepunkt. Som faktisk minnet litt om dagens headliner: Deep Purple.

WE

WE er etter min mening et av Norges beste liveband. Jeg har sett de live to ganger før i sommer, og da har de levert som et helvete. WE er knallbra live. Min tredje konsert med dette bandet skulle ikke bli noe annerledes. Vokalisten er en fryd å se på der han står. Gitaristen og med sine kvasse riff. De leverer sin "kosmiske biker rock" utrolig godt. Det som er litt kjedelig er å se på publikum. Publikum er litt halvdødt og WE greier ikke helt å få med seg publikum sånn som de gjorde til de grader på både Hove og Storås. Publikum får en toer mens WE får en knallsterk 5'er for denne konserten.
Jeg har nå gått til innkjøp av "Smugglers" & "Tension and Release" og fy faen som det svinger. Jeg gleder meg allerede til neste gang. Anbefales på det sterkeste.

DEEP PURPLE

Det var nå tid for kveldens høydepunkt, og det strømmet på med folk til Guldbergaunet.
Og når legendene i DP gikk på fikk vi høre et gledesbrøl fra de 6000 frammøtte. De startet med låten Fireball. Lyden var knallbra og jeg fikk høre "Into The Fire" og "Strange Kind of Woman" før jeg ble bedt om å forlate fotograven. Resten av konserten var som en drøm. Ian Gillan sang veldig bra til alderen å være. Steve Morse leverte en kanskje litt lang solo men den gikk rett inn i "Sometimes i Feel Like Screaming" riffet og da glemte jeg all onani som Morse nettopp hadde fremført. Denne låta var et definitivt høydepunkt for kvelden. Flere Deep Purple fans som jeg konverserte med etter konserten mente akkurat det samme.
Vi fikk høre en Keyboard solo der Griegs "Dovregubbens Hall" bl.a var med. Liv i publikum var det, men ekstase kom ikke før de var ferdig med låten "Highway Star" Da starter Morse "Smoke on the Water" riffet. Personlig så synes jeg dette er en veldig middels låt av DP og skjønner derfor ikke hvorfor det er et av verdens meste populære riff osv. Men men, det var først nå vi fikk høre allsang på høyt nivå. Ian Gillan & Co gikk deretter av scenen for å så komme inn å levere et helvettes encore som besto av godlåtene: "Mary Long", "Hush" og "Black Night!" Overgangen fra "Mary Long" til "Hush" var veldig kul. Men jeg ble litt skuffet over det ellers så sterke refrenget på "Hush" som ble fremført litt kjedelig her på Steinkjer. Men det var fort glemt når de spilte "Black Night" så hardt og tight som en perfekt avslutning på kvelden. Jeg var ikke den eneste som sang på det riffet når jeg sjanglet meg nedover til campen.

STAGE DOLLS

Stage Dolls leverte en knall konsert på Rismelen scene. Med sin litt slitne stemme serverte Flakne & co slager etter slager. De startet med "Soldiers Gun" og avsluttet med samme låt 2 timer senere. "Wings of Steel" "Love don't bother me" og "Love Cries" var blant høydepunktene. På Rismelen var det skikkelig feststemning. Med ca 1000 nordtrøndere i festhumør var Stage Dolls midt i blinken!

 

Steinkjer Festivalen Dag 2:

Steinkjers andre og siste dag startet med en skuffelse for meg. Jeg møtte opp kl 18 for å se nykommerne ifra Trysil; Svölk. Men de hadde allerede spilt. Det sto at de skulle starte kl 18.00 både på nettet og på lista på campen. Men de hadde gått på scenen kl 17.15. Dette var veldig kjipt.

Surferosa

Neste band ut på Guldbergaunet var popbandet med Mariann Thomassen i spissen. Nemlig Surferosa. Dette var overhodet ingenting for meg! Musikalsk så ga dette bandet meg ingenting. Men jeg må ærlig innrømme at Mariann har god sceneinnlevelse. Det skal hun ha.

"Paivi Laakso"

Neste act var et rart kunstprogram. "Paivi Laakso" Kalte de seg. Det besto av ei Dame i rød grilldress med den berømte "Hank" sminken. Hun hadde med seg et fotball-lag, En "emo" og et par dansere. De malte og kastet fisk(!) ut til publikum. Dette høres veldig rart ut. Men det var overraskende nok ganske god stemning under Paivi Laakso.

The National Bank

Nå var det tid for musikk igjen og det var Thomas Dybdahls nye band "The National Bank" som skulle bedøve våre ører med sin lette og luftige pop/rock. Jeg har egentlig ikke noe særlig forhold til denne mannen eller bandet men jeg synes det var en fin konsert. Musikken er ikke helt i min gate. Men det var gode musikere som sto på Guldbergaunet stadion og varmet opp for dagens headliner Raga Rockers

Raga Rockers

Jeg hadde litt store forventninger til dette bandet. Jeg regnet med at de skulle spille opp til en helvettes stor fest og dermed avslutte Steinkjer 08 på en verdig måte. Men gud så skuffet jeg ble. Raga Rockers må være den kjedeligste konserten jeg har vært på. Dødt, tamt og kjedelig. Det ble aldri noe høydepunkt i denne konserten. Når kl var ca halv tolv så lusket jeg nedover til campen skuffet.

 

Steinkjer 08:

Dette var min tredje festival på Steinkjer. Festivalen virker mer erfaren og ting er litt bedre organisert enn årene før. Men hvis jeg skal sette opp denne mot f.eks. Storås eller Hove så havner denne festivalen utrolig lavt. Programmet er ganske bra. Godt og variert for enhver. Men uten Deep Purple så ville det nok godt ganske så dårlig i år. Jeg håper at Steinkjer flytter fokuset bort ifra en stor headliner og tenker litt mer på festivallivet. Campen er jo utrolig dårlig. Festivalområdet er kjedelig. Jeg kommer ikke til å dra neste år hvis ikke programmet treffer.