MONOLITHIC – Trondheim – Blæst

MONOLITHIC – Trondheim – Blæst

Når Kenneth Kapstad skulle ha sin avgangseksamen på masterstudiet ved Institutt for Musikk, inviterte like godt han og hans partner i Monolithic, Stian Westerhus til konsert på Blæst. Det var torsdagskveld og man var en smule spent på om det kom noe særlig med folk. Det så litt mørkt ut til å begynne med, men like etter at gutta satte i gang rett etter at klokka var passert 22:30, var det nesten 200 inne og det er jo ikke så ille på en torsdagskveld der Rosenborgs kvalifiseringskamp til UEFA cupen mot Brøndby nok stjal de største overskriftene og oppmerksomheten til trønderne.

Det kan virke som om gutta improviserer hele tiden, men etter å ha sett dem flere ganger live, vet man med sikkerhet at låtene er strukturerte og ferdige, dog med visse rom for improvisasjoner og det gjør musikken til Monolithic meget spesiell. Ingen konserter er like og den timen de ga oss på Blæst denne kvelden var inget inntak.

Undertegnede har vel sett Monolithic 6 eller 7 ganger og dette var helt klart en av de beste konsertene de har gjort. Noe krøll ble det midt i settet da en av effektboksene til Stian bestemte seg for å ta kvelden. Med en samling på 10 -12 bokser tok det litt tid før feilen ble funnet og imens lekte avgangsstudenten seg på trommene til de mange fremmøttes fryd og glede.

Man kan med letthet se at både Kenneth og Stian virkelig sliter for å klare å levere det de skal og derfor er det veldig imponerende å se at de samtidig storkoser de seg og smiler seg gjennom konserten. Dette smitter selvsagt over på publikum og ringen er sluttet. Uten unntak står alle sammen enten og smiler og storkoser seg og rådigger eller de står og hopper opp og ned i takt med musikken. Konserten og konsertopplevelsen var bare helt fantastisk og av undertegnede ville unge herr Kapstad glatt ha fått en sterk A for sin opptreden, hvis det var jeg som bestemte, for så bra var det. Jeg blir overrasket om så ikke blir tilfellet også.

Har du enda ikke sett Monolithic live, og du er glad i god musikk og prestasjoner på scenen, da vet du hva du skal gjøre neste gang bandet spiller live. Jeg vet at jeg kommer til å være der også neste gang. Hail Kenneth Kapstad, hail Stian Westerhus og hail Monolithic. Takk for en fantastisk opplevelse nok en gang.