THE SICKENING – Norges hyggeligste dødmetall band

THE SICKENING – Norges hyggeligste dødmetall band

I et black metal land som Norge er, er det noen få band som har valgt en annen vei. Death metal scenen er ikke stor med Blood Red Throne og Zyklon som de 2 største. Av de mindre bandene er det et band på vestlandet vi i Eternal Terror hadde lyst å finne ut litt mer om. Bandet kaller seg The Sickening og her får du en kort innføring i hva The Sickening handler om.

Vi starter litt utradisjonelt med å be om en liten historie bak The Sickening, hehe. Hvordan endte dere 4 opp som band?
The Sickening startet opprinnelig tidlig i 2003 som et sideprosjekt for Markspist og Beist fra svartmetall bandet Slagmark. De har dype røtter i dødmetall også, og ville lage mer enn bare svartmetall. På grunn av stilkrasj med Slagmark så måtte dette prosjektet få et annet navn og the Sickening ble til. 4 år senere og en del utskiftninger av medlemmer samt litt lite fokus på dødmetall prosjektet bestemte de to seg for å prøve en gang til. Denne gangen ville de se om de kunne finne noen utenfor sin faste "krets" av metall kamerater for å se om kanskje det kunne få ny giv til the Sickening. De fikk høre via omveier at det fantes en avdanket dødmetall kar i Kristiansund som holdt seg meget godt skjult. Beist ringte opp denne og de ble enige om at de skulle prøve å se hvordan det gikk. De første øvingene bar preg av en rusten og usikker Stjernestøv som ikke helt visste hvordan han skulle angripe rollen som vokalist i 2007. Etter noen runder fram og tilbake ble guttene allikevel enige om at det var en kjemi der som funket, og Stjernestøv ble offisielt bandets vokalist. I løpet av sommeren 2007 var Beist og Markspists gode venn Neeraj på vissit i hjembyen og begynte å komme på øvingene. Dette skulle fort vise seg å være kimen til noe veldig bra. Dermed var kvartetten fulltallig.

TheSickening_07.jpg

The Sickening steg opp av asken etter at Slagmark brant ned og døde. Hva skjedde med Slagmark og hvorfor stilskiftet?
Rettelse: Slagmark og the Sickening har levd to parallelle liv uavhengig av hverandre. Det ene har aldri utelukket det andre, og the Sickening er ikke erstatter for Slagmark. Et stilskifte har  i så måte aldri funnet sted og for alt vi vet blir Slagmarks ny – innspilte materiale å finne på skive i framtiden.
The Sickening har i løpet av veldig kort tid fått masse oppmerksomhet og mange spillejobber takket være at alle fire er gira på the Sickening og legger ned mye tid til dette. Markspist og Beist har alltid hatt en forkjærlighet for dødmetall mens de også har laget svartmetall. Nå når de har funnet en kombinasjon som fungerer meget bra og som får mye god tilbakemelding er det ikke problematisk å forstå hvor energien vektes.

Hvordan vil du selv beskrive demoen "Soiled Rotten"?
Soiled Rotten er et førsteprodukt, både for oss i the Sickening og for Concreete studio hvor vi spilte inn demoen. Den bærer da også preg av det. Demoen er spilt inn one take på alle instrument og vokal og er beklageligvis ikke mastret. Men iveren tok overhånd, og vi ville få ferdig et produkt rimelig kjapt. Med det sagt så er vi rimelig godt fornøyd med produktet. Ja det er ting som kunne vært bedre, men som et førsteprodukt er vi fornøyde. Ikke 100%, men godt fornøyd. Demoen inneholder 5 låter som alle representerer the Sickening på sin måte. Alle låtene er med når vi spiller live, og personlig vil jeg si at låtene vokser enormt når vi kommer på scenen.

Med den stilarten The Sickening har, er det ikke vanskelig å høre at mye av inspirasjonskildene er hentet over dammen, men er det bare der dere har hentet inspirasjon til musikken deres?
Inspirasjon? Hm… Massemordere har inspirert tekstene, tysk porno fra tidlig 80 tall har inspirert musikken, og dødmetall generelt enten den er herfra eller derfra ligger selvfølgelig til grunn for at vi ønsker å lage slik musikk.

Kan vi forvente oss noe nytt snart fra dere? En ny demo kanskje eller eventuelt en fullengder med tid og stunder?
Vi er for tiden godt i gang med å lage nytt materiale og finslipe det gamle til å få spilt inn en langspillplate i løpet av 2008. Vi håper selvfølgelig på å finne et selskap som ser sitt snitt i å signe oss, men uansett… Plate blir det! Plutselig!

77afd80d30538cdacd57664e75c2a03f.jpg

Dere har hatt spillejobber både i Oslo og Trondheim den siste tiden, og det virker som om bandet har klart å skaffe seg et visst rykte som en bra liveband, noe som igjen gjør at dere får flere spilleoppdrag. Hvordan ser du på dette selv med livedelen og responsen fra fans, publikum og presse? Er det det som driver deg/dere til å holde på med musikken og The Sickening, eller er det andre mer tvilsomme årsaker som gjør at du gjør det du gjør?
The Sickening som alle andre band er avhengig av at folk faktisk liker det vi gjør. Det er to tilnærminger til å få til dette… plate først for så å trekke folk til konserter, eller dritbra konserter for så å trekke folk til platene. Uansett.. det er responsen fra folk, publikum, presse, fans( om vi har noen ) som gjør at det er moro å drive på med dette. Ja, musikken i seg selv er en drivkraft, men med den massive og positive responsen vi har opplevd hittil så blir det enda lettere og mer moro å drive på som vi gjør. Det å spille live er en egen stilart i seg selv, og det å faktisk levere 100% uansett, er noe vi fokuserer på hele tiden. Uansett om det er en eller hundre i en sal har alle sammen fortjent at vi gir alt vi kan på scenen, og det gjør vi, og det tror jeg har gitt sin effekt i at vi har fått veldig god respons. Oslo, Bergen, Trondheim, Sarpsborg, Molde, Averøy, Kristiansund… vi leverer 100% energi uansett hvor vi spiller.
Av mer tvilsomme årsaker til at vi gjør det vi gjør så er det jo ikke til å stikke under en stol at jeg personlig blir kåt som faan av å stå på en scene… men det har vel alle som har sett oss live forstått..

Hvorfor har ingen tatt bandnavnet The Sickening før?
Et betimelig spørsmål som vi ikke kan gi noe svar på… det finnes mange band med sickening ditt og sickening datt, til og med sickening, men the Sickening… det er oss detJ

d79936bb107ce7088f6d1ad31e2b006f.jpg

Jeg har hørt noen rykter om en Russlandstur i løpet av dette året for The Sickening. Kan vi få litt info om hva dette er for noe og hvordan det hele kom i orden?
Myspace er en fin verden for band. Vi kom over en hyggelig person i Ukraina som var delaktig i å booke band til Petrogrind i St. Petersburg i Russland. Hun likte det hun hørte og vidreformidlet dette til en kar som kaller seg Maniak Rocky og som er "pappaen" til Petrogrind. Vi har holdt jevnlig kontakt med ham og henne via internett etter dette. Hun nevnte tidlig muligheten for å kanskje få spille på Petrogrind, og vi sa ja umiddelbart. Dette utviklet seg til at Petrogrind nå er bekreftet med Sinister som headliner og the Sickening som nest sist eller nest sist. I forlengelsen av dette dukket spørsmålet opp om det kunne være interessant å booke flere giger i Russland når vi først var der, og det takket vi ja til. Hvor og hva disse andre gigene vil bli vites ikke enda, men det hviskes i korridorene (Jeg møtte begge to personlig i Tyskland under Death Feast) og noe blir det i alle fall.

Extreme metal på vestlandet – godt miljø?
Vi er få, men vi er veldig glade i hverandre. Dette gjenspeiles i labelen the Sickening har fått som "Norges hyggeligste dødmetall band"… da må jo miljøet være godt.

http://www.myspace.com/thesickeningdeathmetal