BERLEVAAG LAMSETH (Laserguys) – Skal bli Trondheims svar på Mick Harris

BERLEVAAG LAMSETH (Laserguys) – Skal bli Trondheims svar på Mick Harris

Når man spiller trommer i et grindcoreband, skulle man tro at vedkommende har en del år på baken. Sånn er det ikke med mannen med stikkene i Trondheimsbandet LASERGUYS. Berlevaag Lamseth kaller han seg og har fartstid i musikkbransjen gjennom flere år i for eksempel bandene Endwarfment og 2 Skæve Fyrer. Trommestikkene tok han derimot ikke opp før på slutten av fjoråret og da er det nok for å bli del i vår Blast Beast serie.

68a5e26a0a7242a822c4a695d9e5d48a.jpg

Hva er det som driver deg som musiker?
Satan

Hvor ofte øver du og hva er essensen i en øving hos Berlevaag Lamseth?

Jo, jeg hadde jo ei sjømannsbrud som jeg øvde meg på jevnlig, men den sprakk, og sakte men sikkert har vi det vi kaller en ny teknikk. Heimleich vil jeg kalle den. Hva sånn musikkøving angår, så øver vi med Laserguys fire-fem ganger i uka, og det er nok.

Du spiller i en sjanger der både teknikk og hurtighet er viktige ingredienser sammen med groove. Hva mener du er viktigst av de 3?

Jeg synes det viktigste er å se bra ut bak settet, med vind i håret og sånn.

Hvilke mål har du som musiker? Er det noe spesielt du streber etter og som du ikke har nådd enda?

Jeg skal bli Trondheims svar på Mick Harris. Og så håper jeg at jeg finner igjen snorkefilla.

Er det kostbart å bli trommeslager og hva skal til utenom det som kan kjøpes for penger for å bli en habil og god trommis innen extreme metal?

Om du kjenner en gjeng tjuvradder skal jeg love deg at det kan bli billig å spille trommer, og da er settet bra nok bare det er dobbelpedal. Trigg meg i rævva. Jo!

ba38ea244d2f12c0ebacf8cba3c9318c.jpg

For å kunne bli en såpass god trommeslager som det du er, så må sinnsykt mange treningstimer ha gått med. Synes du det er verdt det nå i dag og har du noen gang tenkt tanken på å slutte?
Takk takk. Jeg begynte jo å spille ordentlige trommer i jula. Har nesten bare prøvd leketrommer før, samt spilt mye på bordet. Må nok slutte snart og heller satse på litt mer horebind.

Når du spiller under en konsert, er du 100 % konsentrert om det du skal gjøre eller får du med deg noe av stemningen blant publikum?

Jeg er nok 100 % konsentrert ja, men imellom sangene får jeg med meg hva som skjer. Merker jo om jeg får kastet sure fettleppa og Yamaha med dip på meg men det må man regne med.

Hvilken trommeslager har inspirert deg mest opp gjennom årene og hva hadde du sagt til vedkommende om du hadde fått muligheten til å møte denne personen?

Mick Harris. Chuffed.

Hvordan takler du det faktum at en person som Dave Suzuki, som egentlig er en gitarist, spiller ræva av de fleste aktive trommeslagerne i verden i dag?

Jooo, æ veit itj…

Kunne du tenkt deg å bli trommelærer når du blir "voksen"?

Nei, men jeg kunne tenkt meg og blitt misjonær. Reise rundt i verden og lære folk misjonærstillingen. Etter det ville jeg blitt Austrensk og flytte til Austrenia.

http://www.myspace.com/laserguys