GOJIRA – Et rekviem for moder jord

GOJIRA – Et rekviem for moder jord

Sjelden dukker det opp band som til de grader tar tak i deg som metalfan som det tilfellet var med bandet til Christian Andreu, Jean-Michel Labadie og brødrene Joe og Mario Duplantier. Bandets 2 siste studioalbum "The Link", som ble enda mer fantastisk i form av "The Link Alive" DVD-en og den vidunderlige "From Mars to Sirius" trollbinder deg verre enn prinsessen på erten. Det verserte rykter om at dette bandet var noe helt spesielt live og etter hvert dukket navnet deres opp på festival line up-er over hele Europa. Blant annet under fjorårets Hove Festival imponerte bandet med en knakende god konsert som høstet glimrende kritikker fra både presse og den gjengse festivaldeltager i tillegg til fans av dette franske meget spesielle franske death metal fenomenet kalt Gojira.

Bandet har 3 album på samvittigheten der "From Mars to Sirius" fra 2005 står som bandets hittil største øyeblikk på utgivelsesfronten, men man blir ikke forundret om de kommer opp med enda større høydepunkter i årene som kommer. I de siste ukene og månedene har gutta nemlig vært i studio og jobbet med sitt fjerde album. Denne utgivelsen vil få tittelen "The Way of all Flesh" og er ventet ute på markedet 13. oktober i år. Samtidig kan vi heller ikke glemme at bandets vokalist Joe Duplantier har vært med som bassist i Cavalera Brothers reunion tingen kalt The Cavalera Conspiracy og dette har også vært med på å spre Gojira navnet rundt omkring i den vide verden. Og med denne nye kommende skiva vil nok enda flere slenge seg på Gojira bølgen og bli en del av den sterkt voksende mengden.

Eternal Terror fikk muligheten til å være med på en eksklusiv intervjurunde før promoteringshelvete starter for bandet de neste kommende månedene og her får vi et lite innblikk i hvordan den nye skiva vil bli, litt om Joes tid i Cavalera Conspiracy og tiden etter "From Mars to Sirius" og selvsagt noen ord om tiden som kommer. Vi begynte med å spørre bandets trommeslager Mario Duplantier om hans bror Joe og hans rolle i The Cavalera Conspiracy og hva det medførte for Gojira.

Gojira_08.gif

Det var en ære for ham å få muligheten til å jobbe sammen med Max og Igor Cavalera. De representerer så mye for oss. Vi aksepterte med glede det faktum at de ønsket å ha Joe med på sitt prosjekt og derfor ble det ingen problemer med å la ham jobbe i studio sammen med dem. Vi visste også at dette ville bli en veldig positiv ting for Gojira. Gojira har fremdeles mange land og steder vi ikke har vært og spilt enda, og med Joe’s rolle i The Cavalera Conspiracy ble Gojira navnet introdusert hos nye potensielle fans. Med dette i tankene var det derfor lett for oss å akseptere at Joe ville bli en del av dette prosjektet sammen med Max og Igor.

De siste 2 årene må ha vært veldige spesielle for dere; dere har spilt konserter overalt og fått muligheten til å møte fans fra hele verden.

Ja, vi har reist mye rundt i Europa og i USA og hatt det fantastisk. Vi har til og med spilt på Island og i Marokko. Marokko var veldig spesielt siden kulturen der er så annerledes enn den vi er vant til. Vi håper å kunne fortsette å reise rundt og oppdage nye steder nå som den nye skiva snart er ferdig, Australia og Japan hadde vært kult å få tatt en tur til.

Hva er status på "The Way of all Flesh"? Har alt gått som planlagt så langt?

Vi begynte innspillingen i april og bestemte oss ganske raskt at vi ville benytte oss av 2 studioer. Trommene ble innspilt hos Logan Mader i Los Angeles mens resten ble innspilt i vårt eget studio i Frankrike. Vi er veldig fornøyd så langt og vi har gitt alt vi har hele tiden under innspillingen. Vi har også vært veldig nøye med å ikke gjøre de samme feilene som vi gjorde på de 2 foregående skivene.

Hva kan du fortelle oss nordboere om den nye skiva? Blir det noen store overraskelser denne gangen?

Komposisjonene er basert på riff og hver låt har en sterk melodisk basis. Vi oppdaget nye måter å uttrykke oss musikalsk på så det er også en eksperimental side i låtene. På enkelte av låtene forsøkte vi å tone ned gitarene samtidig som vi inkluderte noe keyboards. Jeg tror nok det er noen overraskelser ja, hehe.
Skiva vil bli utgitt av Listenable Records her i Europa mens det er Prosthetic Records som slipper den i statene. Vi er veldig fornøyde med jobben de gjør og føler oss veldig nære dem. Dette er folk vi respekterer og derfor har vi valgt å jobbe med dem.

I et forsøk på å finne ut hvordan kreativiteten til Gojira fungerer, spurte jeg Mario følgende: "Kan du prøve å forklare hvordan et riff eller en ide til slutt blir en Gojira låt?"

Det hjelper veldig å være veldig åpen og mottakelig for ideer. Vi prøver hele tiden å ikke være for kritiserende til hverandre, men lar alle i bandet komme med egne ideer. Den beste måten å komme opp med gode riff på er å være spontan og samtidig bryte noen regler her og der. Vi prøver å uttrykke ting som finnes i oss med vår musikk, det er vårt mål. Teknikkene våre har utviklet seg, men ikke metodene. Komponering for meg er som forskning; vi lærer mye om oss, og det er hva som motiverer oss til å holde på.

Tekstmessig har Gojira fokusert på det mer alvorlige emnet der de tar tak i måten vi tar vare på planeten vår på. Sist vi var i kontakt med bandet (Joe i 2006) ble emnet tatt opp og da føltes det naturlig å høre med Mario om han synes vi har gjort noen fremgang eller om vi fortsetter å ødelegge jordkloden.

Det er vanskelig å si. Situasjonen på jorden er for kompleks; vi kan virkelig ikke globalisere problemene. Vi kan fokusere på det verste og vi kan tro på ameliorasjon. Vi prøver å se det fra begge hold.
Det nye albumet heter "The way of all flesh". Lyrikken der handler i hovedsak om døden. Albumtittelen referer til kroppen som returnerer til jorden mens sjelen utvikler seg til et nytt eksperiment. På den måten kan døden også bli forstått ved endring….
Jeg må også legge til at enkelte av tekstene våre omhandler det du nevnte; den kritiske måten vi behandler jorden på og hva det fører til. Uten å være for kynisk vil jeg si at "The way of all flesh" er et rekviem for moder jord og alle artene som vil forsvinne for alltid.

Gojira_WayOfAllFlesh.jpg

Artworken har vært noe spesiell på alle utgivelsene til Gojira, og da lurte jeg på hva Mario kan si om det visuelle på den kommende "The way of all flesh".

Artworken vil bli veldig artistisk. All atmosfære vil være helt ren, hvitt og sort og en liten tanke abstrakt. Vår legning er edruelighet og det er en retning vi svært gjerne vil beholde. Det visuelle er en blanding av tegninger Joe og jeg har laget i kombinasjon med bilder vår søster Gabrielle har tatt. All grafikken er i forhold med temaer på albumet; et bilde for hver låt. Vi vil også tilby fansen en limitert box og denne vil inneholde noen overraskelser. Hva det blir vil vi ikke gå ut med enda. Dere får vente og se, hehe.

Helt til slutt, når kan vi vente og få høre de nye låtene live?

Vi skal prøve det vi kan å ikke glemme noen når vi skal ut på veien igjen. Mye er klart allerede og først skal vi på turne sammen med In Flames i oktober og november. Deretter skal vi over til USA før vi kommer tilbake til Frankrike og gjør en hjemlig turne. Etter det blir det mange enkelkonserter stort sett overalt.

Og det var de siste ordene fra trommeslageren til Gojira i denne omgangen. Etter at dette intervjuet ble tatt, er turnelista til In Flames & Gojira blitt publisert og 31. oktober kommer de innom Sentrum Scene i Oslo. Jeg blir i alle fall å finne der.

 

En nyhet fra Listenable Records angående en gjesteopptreden av Lamb of God vokalist Randy Blythe.

RANDY BLYTHE (LAMB OF GOD) GUEST APPEARANCE ON GOJIRA NEW ALBUM !

 

 

GOJIRA are currently in the studio finishing the recording of their upcoming album ‘The Way of All flesh’ . Randy Blythe of American metal kings LAMB OF GOD has kindly offered  to guest on one song entitled ‘Adoration for None’.
 
GOJIRA much awaited fourth album “The Way of All Flesh” will be released on October the 13th through Listenable Records.

 

 

Gojira_08_LoG.jpg

Photo Credits : Gabrielle Duplantier

 

More info :

http://www.myspace.com/gojira

http://www.gojira-music.com

 

http://www.myspace.com/listenable

http://www.listenable.net