NATTEFROST – Oslo – Elm Street

NATTEFROST – Oslo – Elm Street

Elm Street arrangerer jevnlig konserter av ymse slag, og denne kvelden hadde de slått på den svære stortromma, og knalla til med en helaften med norsk black metal. På plakaten stod Svarttjern, Taake og Nattefrost. Og det var egentlig ingen unnskyldning for å holde seg hjemme denne kvelden. Til og med oppmøtte utenfor døra, uten billett var enig i dette. Konserten ble radig utsolgt, noe som egentlig bare skulle mangle, ettersom Elm er pittelite, og bandena av kraftig kaliber. Grunnet en annen konsert denne kvelden, kom jeg dessverre idet Svarttjern gikk av scena, så de blir det beklageligvis ingen ord om i denne omtalen.

80b020f86297c83f219eaa84ce4c601b.jpg

Både Taake og Nattefrost har jeg hatt tilgode å oppleve live, så dette var noe jeg så fram til. Først på planken var Taake, som dro igang hardt og jævlig. Jeg kan ikke si noe om hvordan lyden var rundt om i lokalet, ettersom at når man først hadde fått seg en plass, var det umulig å flytte seg noe annet sted, og jeg stod helt foran ved scena. Lyden her fremme var derimot upåklagelig, og helvetes dypeste skrik runget i ørene som en krigsmaskin på speed. Settet begynte med Voldtekt, og gikk videre inn i Doedskvad, Koldbrann og det som ondere er. Mye nytt materiale, en unnskyldning for at de ikke har spilt mer i Oslo, noe eldre materiale, og mer nytt. Mot slutten fikk vi også Darkthrones "Over fjell og gjennom torner", før øllet var borte, og det var tid for litt luft.

f28717d90a2f134244e8e4f527f49300.jpg

Etter en passe pause ble det nok en gang sjåka fullt inni det trange lokalet til Elm, og etter en liten stund kommer det herremenn iført tangaer, blod, og bæsj. Det vil si, det var jo ikke bæsj da, det luktet ihvertfall ikke sånn. Men skittent var det. Litt gitartrøbbel etter 1. låta, men ellers gikk det på skinner gjennom settet, som denne gangen var litt mer enn 5 min. Han spilte igjennom utvalgte godlåter fra begge skivene, 'Ringenes..'-demoen, og et par Carpathian Forest-låter. Hardt. Brutalt. Stygt. Jævlig. Akkurat sånn jeg vil ha det. Elm Street var denne kvelden fylt til RANDEN, og folk stod omtrent oppå hverandre. Tydeligvis en bra booking, og tommel NED for det. I god Taake-ånd.