Ny Headliner klar

Ny Headliner klar

Svensk veteran klar for Subtacto

 

Progrockforeningen Subtacto er stolte over å kunne bekrefte at det svenske bandet PÄR LINDH PROJECT er klare for progrockfestivalen Subtacto.

Bandet blir headlineren under festivalens første dag, fredag 17. oktober.

Pär Lindh har tilbragt et langt liv innen musikken, og startet opp allerede i 1977 som medlem i flere rockeband. I begynnelsen av 80-tallet ble han lei av kommersialiseringen av rock og pop og flyttet til Frankrike der har over en periode på åtte år studerte og lærte bruken av klassiske instrument som harpe, orgel, piano osv.

 

I 1988 oppdaget han noen gamle innspillinger med Emerson, Lake and Palmer, dro hjem til Sverige, hentet opp sitt gamle Hammondorgel fra kjelleren og begynte å lete etter musikere til et band.

Hans første plate ble spilt inn i 1994 og fikk navnet "Gothic Impressions", og var kraftig inspirert av klassisk musikk fra renessansen og barokken, men spilt og framført på en måte som mer minnet om de klassiske og symfoniske bandene på 70-tallet.

 

I 1991 var Pär Lindh en av initiativtagerne til stiftelsen av "The Swedish Art Rock Society" i Göteborg. Dermed var den progressive rocken i Sverige født på nytt! Foreningen arrangerte høsten 1991 en festival der Sveriges tre største band innen progressiv rock, Anekdoten, Änglagård og Landberk, opptrådte.

 

I 1995 kom den første innspillingen med Pär Lindh Project, en EP med navnet "Rondo", der første kutt er en tolkning nettopp av låten med samme navn fra den engelske gruppen The Nice.

Den foreløpig siste utgivelsen er albumet "Dreamsongs from Middle Earth" som kom i 2004, mens albumet " Veni Vidi Vici" fra 2001 gjerne blir betraktet som bandets beste utgivelse. Tidligere i år kom DVDen "Live in Poland".

 

Pär Lindh Project jobber nå med sitt fjerde studioalbum, som planlegges gitt ut i løpet av 2008, og vil headline Uppsala Progressive Rock Festival i august før de kommer til Subtacto.

Pär Lindh ga for øvrig nylig uttrykk for at han ikke lenger liker den progressive merkelappen bandet har fått, og ønsker heretter å beskrive musikken sin som "neo-barokk".

 

Festivaldato er satt til fredag 17., lørdag 18., og søndag 19. oktober 2008. (Søndagen er ikke 100% bestemt ennå.) Festivalen vil finne sted på Studenthuset Amatøren på Sogn Studentby i Oslo.

 

Vår webside på www.subtacto.com vil alltid være oppdatert med festivalinformasjon, og radioprogrammet "Glasshuset" på lokalradioen Kanal 1 på FM 100,6 i Oslo/Akershus; vil også jevnlig bringe informasjon om band og festivalen på tirsdager fra midnatt.

 

For mer informasjon, kontakt festivalleder Per-Helge Berg på admin@subtacto.com.