GRAVE – Oslo – Club Maiden

GRAVE – Oslo – Club Maiden

Svensktopparne i Grave har releaseparty for ny skive på Maiden ikveld, og kommer i den anledning innom for å kjøre gjennom hele nye skiva + noen kramgoda låter.

c4cca032520180064f1f0236442a60d4.jpg

I og med at Grave da praktisk talt spiller 2 sett syns jeg egentlig det blir litt overfladisk med 2 supportband på en slik jævla stressdag (17.Mai), især når Fatal Demeanor spiller så ofte i byen uansett. Men møter da pent opp, og får med meg gutta i Fatal Demeanor for, vel… 4 gang om jeg ikke husker helt feil. Bandet har fått ny bassist som er et ukjent fjes for undertegnede, så jeg er unektelig spent på om de har greid å fylle Skamslaatts sko (skal litt til må'n vite). Blir positivt overrasket over nykommern da han gjør en god figur, virker solid, og egentlig driver med en helt annen greie enn forrige bassist. Det er stort sett alltid riktig å gjøre sin egen greie, og hele greia går muligens mer i tråd med det bandet driver med ellers enn Skamslaatt gjorde.

Bandet i seg selv spiller meget pent til å være «amatør»band, og det er generelt lite å utsette på spillinga, uten at det egentlig er noen prestasjoner som skiller seg spesielt ut heller. Gutta oppleves også temmelig scenevante der de står i full stridspakke, men jeg opplever likevel konserten noe flat. Vanskelig å sette fingeren på helt hvorfor, men kanskje er det at det går i typisk «korrekte» vendinger over hele linja, både i riffing og koreografi?
Ellers greit oppmøte og grei lyd allerede.

9ba54e531035923605371a1fb2af2052.jpg

Demonical er et band jeg ikke kjenner fra før i det hele tatt. Det går nok litt kjappere og hardere for seg enn de typiske svenskene, men söta bror fornekter seg ikke og har solide røtter i typisk gulblå dødsthrash. Litt artig er det at gutta, spesielt vokalisten, er særs laidback på scena, og egentlig minner mest om et doom-band eller noe slikt i fremtoning. Litt kræsj kanskje, men jeg liker det. Får desverre ikke med meg alt for mye av konserten, da jeg bruker masse tid på å få kameraet mitt til å virke, men det virker kult og det er god stemning!

c7a13591d8171eed7ed4235bb57deb10.jpg

Kari og Knut, sistemann ut er jo da Grave. Sist jeg så gjengen var på Rockefeller under Inferno, og da var jeg skuffa over hvor uinspirerte hele bandet virka, men her på den lille scenen på Maiden blir det noe litt annet. De begynner som nevnt med å kjøre gjennom hele nye plata «Dominion VIII», og gjør absolutt en god greie av det. Jeg har ikke fått hørt skiva, men det funker faktisk jævla bra likevel. Hele bandet lyser av «vi er bare en kompisgjeng som tilfeldigvis spiller litt vi», og det gir en kul atmosfære. Spillinga er upåklagelig, og her begynner lyden å bli veldig fin i mine ører. Det topper seg jo for meg når de går over på å spille schlagers, og jeg husker blir virkelig mint på hvorfor jeg likte dette bandet i utgangspunktet.

Med tanke på at Dismember spilte samme sted dagen før var oppmøtet bedre enn forventet, og alt i alt var det en kul 17 mai. Jeg hadde dog rett i antagelsen min om at det ble litt mye med 4 sett på denne dagen, især når Grave og Demonical kjører en nogenlunde lik greie, men jeg ble utvilsomt underholdt hele veien likevel. Satser på repetisjon til neste år..?