MAIDEN MASSACRE FEST I – Dag 1 – Club Maiden

MAIDEN MASSACRE FEST I – Dag 1 – Club Maiden

Forbandet været det bortskjemte publikum i Norges hovedstad. Når Club Maiden virkelig satser, står hardt på for å få ting til og klarer å få til line-up som klinger i valsen, da dukker det opp ca. 20-30 stykker. Hva fanden er nå dette? Neste gang jeg hører en eller annen klage på at det er for få konserter, så skal jeg fanden ta noen komme meg bort derifra av den enkle grunn at jeg lett kunne funnet på å få noe juling. Eventuelt gi juling.

Jeg hater disse forbannede folkene som sier de er metal fans mens som ikke støtter opp når det skjer noe.
Jeg hater dem som heller kjøper en pakke røyk, ti halvlitere eller kjøper seg horer fremfor å støtte opp når det skjer noe.
Jeg hater deg som klager over at alt er dyrt. Få deg en jobb for fan, og støtt det som skjer.

Jeg håper nesten (men bare nesten) at det blir så mange festivaler og gigs fremover at alle taper penger slik at alle må legge ned. Så kan de som ikke støttet når de hadde sjansen dra til helvete!

Stå på Club Maiden. Jeg håper virkelig at det er liv laga for dere, selv om jeg blir bekymret når det er få som dukker opp. Slik kan det ikke vare for lenge.

27e3037388f9a902389de40334d86540.jpg

Terrorama

Ikke det verste jeg har hørt. En slik innledning tyder vel dit hen at det heller ikke er det beste jeg har hørt. Denne formen for blackthrash er ikke noe som skriker originalitet, men jeg tenker vel at de gjør så godt de kan og de har såpass med variasjon i musikken at det ikke blir kjedelig. Men like fullt litt for anonymt, særlig med de passasjene som sikkert må være til for at det skal kalles for blackthrash.

Det positive med mangelen på publikum er du får med deg det som skjer og at lyden ikke drukner i et virvar av snakkende mennesker eller at det er såpass fullt at lyden drukner i ansamlingen av de samme menneskene.

www.myspace.com/terrorama

 

752e37822ab7fe996929c11bbe23f41d.jpg

Helheim

Disse barnehagespillende trubadurer fra Vestlandet har valgt et lite akustisk program denne kvelden. Ja, ut i fra det jeg hørte var det ikke annet enn metal i hylende Helheim stil som gjorde seg gjeldende. For meg blir det for fremmedgjørende når hylingen setter inn for fullt, som i avslutningslåten fra debutalbumet. Ikke det at tekster er så viktige i seg selv, men når det høres ut som en stukken gris i et par vers så detter jeg ut av lokalet med hodepine. Bandet har just gitt ut et album som høres bra ut, og låter fra dette gjør seg bedre på scenen, med tanke på både vokal og musikalsk innhold. Helheim fremfører låtene tradisjonelt (mao., ikke noe krumkakespring her, bare kjøre gjennom låtene). Og når det er såpass få fremmøtte så er det vel kanskje bare en slags øving for bandet. Men de gjør så godt de kan og jeg får lyst til å sjekke ut det nye albumet i større grad enn til nå. Da har vel bandet gjort jobben sin bra, tenker jeg.

www.myspace.com/helheimnorway

 

93f1202104e5fc3e95e5c8ac04edba0e.jpg

Mr. Death

Death metal i disse dager er som regel noe krystallklart produsert fyrverkeri av fart og teknikk. Og det er for all det herlig. Men innimellom så skal death metal gjerne ha noe skittent over seg. Og her kommer Mr. Death inn og gjør biffen fint stekt. Det er skittent, variert og overraskende fengende. Samtidig så var de dresset opp i gråe dresser med blod i ansiktet og her og der. Når du får se bildene på Eternal Terror siden, så ser du at disse ikke stiller opp i A4-kostyme, hva nu enn det er. Nei, du får en hel pakke når du møter Mr. Death (bandet altså). Fremtredenen deres er fylt med energi og de gir alt de har, til tross for manglende oppmøte av personer som burde vært her!

www.myspace.com/misterdeathsweden

 

83f900d6f7450bf821d02b790dd7c4a9.jpg

Koldbrann

Når Djevelen setter i gang med sitt Treskeverk så humper Roy gladelig omkring for å unngå og bli skurtresket sønder og sammen. Nei, da foretrekker jeg heller Rusten Black Metal, slik Koldbrann fremfører sine treskeverk foran de ca 30 fremmøte. Bandet skal virkelig ha for at de peiser på med fremdragende låter til tross for et utrolig skuffende oppmøte. Men vi som var der koste oss, slik jeg i edruelig tilstand observerte.

Bandet spiller nordisk black metal og det gjør de med variasjon, melodi og herlige mosh-partier. I tillegg har de en mannevond vokalist som sliter seg helt ut, virker det som. Jeg har sett og hørt Koldbrann tidligere, og har alltid vært imponert over intensiteten og energien de sprer til allmuen. Og særlig nevnte vokalist gjør sitt for at knyttede never dukker opp og Dios Djeveltegn stadig får luftet seg. Deres andre album "Moribund" er feiende flott og låtene derifra holder en meget høy klasse. Når det derimot gjelder debuten så mangler det litt, men utvikling skal det være så da er det helt greit. Og siden fokuset ligger i de nyeste låtene, så blir kveldens fremføring en oppsving med tanke på antallet metallere i salen.

Lyden på åpningslåten var ikke noe å rope hurra for. Derfor gjorde vi ikke det. Men etter noen justeringer fikk vi høre gitarer også og da var livet verdt å leve i all sin prakt. Eller i hvert fall i sin strukturerte black metal verden. Koldbrann er et band som har mye for seg, og når de en gang får gitt ut et tredje album så tenker jeg at det vil bli et djevelens mesterverk.

www.myspace.com/koldbrann

 

For flere bilder, sjekk vårt bildegalleri