WACKEN METAL BATTLE finale til helgen

WACKEN METAL BATTLE finale til helgen

 

Fredag kveld (9/5) skal det avgjøres hvem som skal representere Norge under årets Wacken Metal Battle. 5 band, som alle har vunnet hver sin delfinale i byene Jevnaker, Stavanger, Trondheim, Bergen og Tromsø, skal spille om den jeve førsteplassen. Eternal Terror tok en liten prat med primus motor her i Norge, Jan Roger Pettersen, for å høre hvordan det står til med metallen i Norges undergrunn.

Til helgen er det norsk finale i årets Wacken Metal Battle. Zone har på andre året tatt på seg oppgaven å arrangere denne særdeles sterk voksende musikkonkurransen i Norge. Nytt av året er delfinaler i 5 byer i tillegg til selve finalen. Synes du det ble vellykket?

Ja absolutt, tilbakemeldingene fra de andre byene samt Trondheim har vært mange og enormt positive!

Hvordan har arrangementene vært publikumsmessig? Har det vært godt besøkt?

Bare i Trondheim ble det en fordobling av besøkende fra i fjor, Tromsø kunne melde om utsolgt på Kaos og det har de ikke opplevd på ganske så lenge der. De andre byene var også bra besøkt – så man kan si seg fornøyd!

Du har etter hva jeg har forstått, vært en tur i Tyskland og bivånet finalen i en av deres 4 finaler. Hvordan var det? Fikk du noe lærdom ut av turen?

Det var kjempekjekt å få overvære det arrangementet, mange gode band og et meget bra gjennomført arrangement var det. Litt større skala på det hele der nede da, men det er jo ikke så rart med tanke på at de har holdt på med dette i mange flere år enn oss. Fikk jo litt tips og ideer etc, men kan ikke påstå at det var noe spesielt å lære sånn på så kort tid, etter å ha overvært dette arrangemenet innså jeg at vi har arrangert våre konserter like godt vi også.

Det er nå 17 land som er med på denne konkurransen og det arrangeres veldig mange heat før man sitter igjen med en vinner. Hvordan har interessen vært fra band til å melde seg på i år kontra i fjor?

Selv merket jeg at det var mindre band for oss å sile ut i år enn i fjor, men det er vel normalt siden vi nå hadde kune søknader fra Midt-Norge isteden for hele landet som i fjor. Men sammenlagt med de andre byene har det nok vært en hel del flere band som søkte i år enn i fjor. Det er ellers muligheter for oppgradering og fornyelser igjen til neste år!

Ellers vi jeg bare føye til at band må følge med på Zone-sidene nå etter finalen 9. Mai, da legger vi ut info om WMB 2009!

 

INFO OM WACKEN METAL BATTLE – NORSK FINALE 

Her er finalistene i Wacken Metal Battle Norway! 5 råsterke kanditater skal spille skjorta av publikum og juryen for å bli det andre norske bandet i historien som spiller på Wacken Metal Battle!

Hellish Outcast: www.myspace.com/hellishoutcast – Vinnere i Bergen
Illusion: www.myspace.com/illusionweb – Vinnere i Oslo/Jevnaker
Lowdown: www.myspace.com/lowdownmetalcom – Vinnere i Stavanger
Pica Fierce: www.myspace.com/picafierce – Vinnere i Trondheim
Destined: www.myspace.com/destinedband – Vinnere i Tromsø

Finalen går av stabelen på Blæst den 9. Mai.

Program: (Rekkefølgen trekkes med 1 medlem fra hvert band tilstede)

21.00 – dørene åpnes
22.00 – band 1
22.45 – band 2
23.30 – band 3
00.15 – band 4
01.00 – band 5
01.45 – Vinneren kåres!
01.50 —– VI FEIRER så natten lang!  🙂

Deler av det samlede overskuddet skal doneres til vinneren, slik at bandet har reisepenger ned til Wacken Open Air som går av stabelen Torsdag 31. Juli –  tom Lørdag 2. August! Så kom og bidra, støtt alle bandene ved å møte opp tidlig!

Så…møt opp på Blæst den 9. Mai kl. 21.00 for da kjører vi igang! Det er 20 års aldersgrense, CC: 100,-

www.zone-home.net