MAYHEM – Oslo – Club Maiden

MAYHEM – Oslo – Club Maiden

Et forbands oppgave er vel i utgangspunktet å varme opp publiken slik at folk kommer i form til hovedbandet. Og jeg tenker det må være en fornøyelse med tanke på oppsamlingen av folk når man værer at det kommer til å bli tjåke fullt idet hovetbandets intro settes i gang. Men Nuctemeron hadde ingen lett oppgave, siden Blasphemer har sluttet i Mayhem, og det er derfor de aller fleste har tatt turen til det intime, dog noe flate, konsertlokalet i Øvre Slottsgate. Personlig liker jeg vanligvis Club Maiden godt, selv når det er fullt som faen. Men mer om dette noe senere.

0d17a780f1f22f5e2f2b5dcb770231cc.jpg

Nuctemeron spilte da bra. De kjører på med en god del midt-tempo materiale som fenger, selv om det høres ut som om at selve partiene er enkle. Men så blir vi jo stadig forsøkt indoktrinert med at det enkle ofte er det beste. Jeg vet nu ikke helt… Men ved en neste anledning skal jeg sjekke ut Nuctemeron i mer konsentrert utgave siden jeg var noe redusert i dag.

Og nei, ikke alkohol men det at siden jeg kastet krykkene for litt siden, så er jeg noe skeptisk til store ansamlinger med svartkledde folk (og store ansamlinger med mennesker generelt, men det gjelder alltid). Derfor valgte jeg å stå langt bak i lokalet, også under Mayhem. Club Maiden er jo et flatt lokale og det gjør at de helt fremme eller de høye ser godt, mens vi bak i lokalet konsentrerer oss om å ikke høre på alle de alkoholiserte forfylla amøbene som ABSOLUT skal snakke (les: rope) under konserter. Fan heller, hvis dere ikke skal høre på bandet, så dra dere for helvete til helvete. Akkurat som folk med mobiltelefon under filmer på kino. Hva er det som feiler folk?

fec4b19e068321702f24d9eb9742de92.jpg

Når vi så har klart å stenge ute stemmene til de ropende idiotene, så kan vi konsentrere oss om musikken. I dette tilfellet trommer og vokal… …og litt bass her og der og noe gitar når det er rolige partier. Heldigvis er jeg såpass godt kjent med musikken til Mayhem at jeg klarer å få med meg musikken, selv om jeg ikke ser noe verken her eller der. Nå skal jeg legge til at det ikke er så interessant å SE på gutta i Mayhem. Har sett dem før, jeg… Og hørt dem mye bedre, som for eksempel under Motstøy-festivalen i 2007. Tror sannelig Attila slet litt med stemmen denne aftenen, siden hylet som innleder den eminente "Illuminate Eliminate" ikke holdt samme høye klasse som på albumet eller under Motstøy. Jeg la også merke til at han ikke holdt helt mål under for eksempel en av mine favoritter "My Death". Samtidig skal det sies, som det også ble sagt av Abbath der han stod ved siden av meg i fiskerhatten sin, "Attila e en mentor" (sagt med klingende Bergens-dialekt). Sannlig sang han med en og annen setning underveis. Det gjorde også Maniac som stod like i nærheten og koste seg med Mayhem låter.

Og "Ancient Skin", "Wall Of Water", "Deathcrush" og andre gromlåter får det til å fryde seg innvendig i en fans hjerte. Det at de droppet for eksempel "De Mysteriis…" (låten) kan vi trekke et poeng for, men livet er verdt å leve uansett. Det som er kvlt med Mayhem er at ingen album høres ut som de andre, og derfor vil en konsert med bandets musikk alltid være en schizofren opplevelse. Du vet, låtene fra "Chimera" er langt i fra lik de fra "Grand Declaration Of War", som igjen er veldig forskjellig fra "Ordo Ad Chao". Men det umiskjennelig Mayhem hele veien, til tross for det nevnte lydbildet som ikke er særlig godt. Når det er såpass fullt og varmt (!), så forsvinner nok en del av lyden for oss bak i lokalet.

Dette var siste konsert for Blasphemer i Norge i Mayhem sammenheng siden han har takket for seg og sitt. Kanskje burde konserten vært på John Dee eller Rockefeller, men samtidig har jeg sansen for Club Maidens intimitet. Dog, hadde det vært mange flere damer i metal-miljøet så hadde jeg hatt enda mer sansen. Og nok helt sikkert blitt mer forstyrret av dem enn av de taletrengte tullingene som tenker at "sosialt, jo da, det skal det da være under en Mayhem konsert. La oss drite i musikken og heller snakke om… …et eller annet…". Men for fanden, forsvinn fra lokalet om du ABSOLUT må snakke under låtene!

 

www.clubmaiden.no