ATROX – Trondheim – Blæst

ATROX – Trondheim – Blæst

Etter å ha nidhørt på Binocular, Atrox sitt nyeste barn, i en ukes tid var jeg virkelig klar for denne slippfesten som skulle holdes på Blæst. Med noen pils innabords og humøret på topp tok man fatt på de knapt 200 meterne det var å gå til Blæst fra der man holdt residens. Vel inne ble det klart at jo da, folket hadde skjønt det, Atrox var bandet og Blæst var plassen. Overraskende mye folk faktisk, men det er jo bare moro. Jeg visste på forhånd at dette kom til å bli en spesiell kveld, unik opptreden og ikke minst, moro. Men det igjen er det jo alltid når Atrox spiller opp til dans!

Vel, det tok ikke så alt for lang tid fra man kom inn til bandet endelig entret scenen, og da med det mål å komme seg gjennom Binocular i sin helhet og kanskje en overraskelse eller to på lur. Det første man la merke til var at de hadde en storskjerm i bakgrunnen og jaggu skulle det ikke vise seg at de hadde snekret sammen en "film" som snurret under hele konserten. Sær sak, det er sikkert og visst, men også visuelt veldig stilig!

Vel, så over til selve opptredenen. Atrox består jo av seks, om ikke pene, men hvert fall spilledyktige og tidvis humoristiske menn frontet av Rune Folgerø på vokal som gjør en super jobb. Som seg hør og bør er det åpeningssporet på Binocular som starter settet, den eminente låten Retroglazed. Fra første stund sitter det. Tight som faen, med nerve og ikke minst, spilleglede. Man ser at bandet storkoser seg og det smitter over, noe som kjentes i nakken dagen derpå. Og som Eivind sa på forhånd, "gjerne bang av dere barten", jo da, dunet fikk kjørt seg, spesielt litt senere i settet. Bandet fortsetter å spille låter fra skive, No Coil for Tesla, en aldri så liten slager der! Traces og Headrush Helmet følger på og man merker at publikum setter pris på schizometallen til Atrox, responsen er god og lokalet blir statig varmere. Filthmonger må med for så å bli fulgt opp av min favoritt på skiva, Orgone. Knakende fet levering og her fikk nok nakken kjørt seg noe ekstra. Gutta fleiper litt og prater på mellom låtene uten at det blir annet enn morsomt og jeg kjenner at dette er faen meg så utrolig moro og genialt. Binocular er og blir en liten godbit skjønner du. Uansett, neste låter ut er Tight Tie og Binocular og det er vel rundt her at min mustache får kjørt seg litt ekstra om jeg ikke husker feil. Mikrofonstativet til vokalist Rune faller nemlig ned og treffer meg midt på leppa hvorpå jeg kjenner den umiskjennelige smaken av blod etterpå. Som den mann med stor M som jeg er, ordnes det med en Cuba Libre eller noe i den duren og litt is trøkkes til leppa og banginga kan fortsette. Og banging ble det. Plantefar (Bathyr fra Perished og Laserguys) kalles opp på scenen og det er på tide med en "gammel schlager". The Ocean fra Mesmerised er låten og Per på synth joiner Bathyr på growling. Kvelden røffeste låt ble kveldens pauseavbrekk fra Binocular og en ting er sikkert, det var jævlig moro å høre Atrox slik!!!

Etter denne tøffingen var det tilbake til Binocular og da låtene Castle for Clowns og avslutningsvis Transportal.

Da var jaggu skiva spilt gjennom i sin helhet og man fikk The Ocean som "attpåklatt" mot slutten. Atrox viste seg fra sin beste side og dette er definitivt det beste jeg har sett av dem!

Men vent, bandet var ikke ferdig. Hurra ganger ti!!! De hadde nemlig to låter til i ermet, og ikke hvilke som helst heller. Først ute var You`re in the Movie Now, en låt som ennå ikke er gitt ut, men planlagt for neste skive. Kanskje. Fet var den vertfall og publikum var da fortsatt med. Helt til slutt stod de igjen og skulle spille en låt til. Hva skulle så det bli? Joda, No Coil For Tesle en gang til kunne da virkelig ikke skade. Og neida, en knakende god avslutning fra et band jeg håper får reise land og strand å vise seg fram, dette er nemlig et sceneshow med knakende god musikk og humor som enhver nordmann bør få med seg!!!!!

En stor takk til Atrox for en flott kveld og mest sannsynlig for å ha satt spor på leppa mi for livet!!!!!!