WACKEN METAL BATTLE 08 – Bergen – Hinsides

WACKEN METAL BATTLE 08 – Bergen – Hinsides

Wacken Metal Battle har utvidet seg fra i fjor da det kun var Trondheim som fikk gleden av dette arrangementet, til også å komme til Bergen, Oslo/Jevnaker, Stavanger og Tromsø. Endelig – vil mange si, og undertegnede er en av de.

I Bergen var Hinsides stedet og det stod 3 band som skulle spille bergensfinale etter at torsdagens semifinale danket ut tre av de seks stillende band. Jeg fikk dessverre ikke med meg semifinalen, men gledet meg stort til denne finalen sammen med de mellom 70 -100 betalende som hadde tatt turen.

Etter en loddtrekning ca kl 22:15 var kvelden klar. Først ut var Hellish Outcast etterfulgt av Funerapolis og til sist Goddamned. Undertegnede benyttet den lille pausen på ca en time før de skulle sette i gang til å ta innta noe "brunt tullevann" som seg hør og bør under disse forholdene.

 

Hellish Outcast.

Gutta kom på scenen og jeg lurte litt på hva denne heller skrale vokalisten kunne gjøre. Det skulle jeg aldri ha stilt spørsmål om, for når de begynte på første sang var det ingen tvil om at disse gutta kunne sine saker. De spilte thrash metal med virkelig bra partier som for eksempel plutselig opphold, som utgjorde en meget imponerende effekt og fikk publikum med på å kaste det håret de hadde fra den ene siden til den andre sammen med bandet. Stemmen var det heller ikke noe å utsette på da den var brutal og strakk seg langt over scenekanten sammen med vokalist som tok en skål i ny og ne med de fremmøtte fans. Dette var virkelig stødig spilling av Hellish Outcast som fikk med publikum på moroa.

 

Funerapolis.

Turen var kommet til band nummer to og her var det duket for doom metal med seige riff, vokalist med opp ned kors i panne og bar overs på trommis. De begynte med noen problemer på første sang der samspillet ikke var helt vanntett, men dette var noen som bedret seg utover i konserten. Selve sangene som de tilbød syns jeg var heller litt kjedelige, der man fikk servert lite endring. Jeg vil legge til å si at siste sang som bandet valgte var en opptur som gjorde opplevelsen noe mer positiv enn det de begynte med. Fansen som stillte opp så uansett ut til å ha en fortreffelig kveld sammen med bandet denne kvelden.

 

Goddamn.

Turen var kommet til kveldens siste band og her var det ingen tvil om at de ville gi alt for å komme videre til Trondheim. Energien som dette bandet utstrålte, smittet lett over på publikum og sangene de serverte var av typen røff heavy metal med en twist av klassiske gitar soloer, brutale riff og en vokal som virkelig var ute etter å ta deg. En moshpit som ble oppfordret av vokalist satte i gang ca midt under konserten som førte til at gitarkabel føk ut av fuzzpedal og den ene gitaren mistet all effekt. Heldigvis var vokalisten fra Hellish Outcast raskt ute og fikk kabelen inn i fuzzpedal så katastrofen ikke ble komplett men det påvirket så klart sangen på sin måte. Bandet var utenom den lille ulykken stødig under hele konserten, men den siste sangen ble litt repetering av det du hadde hørt før. Bandet leverte allikevel en god søknad til videre arrangement.

Etter ca en halvtime etter at Goddamn var ferdige ble resultatet presentert og jeg kunne gratulere Hellish Outcast med seieren. Lykke til med finalen i Trondheim den 9. mai.

Etter min mening sto det veldig likt mellom Hellish Outcast og Godamn, men jeg må innrømme at jeg holdt en liten knapp på Hellish Outcast. Gjennomføringen av finalen var god på den intime scenen på Hinsides, med unntak av at lyden under konserten til Funerapolis kunne vært hakket bedre og ett sperregjerde foran scenen hadde gjort seg. Jeg fikk en bekreftelse fra konsertansvarlig fra Inside/Hinsides etter kampen om at ett sperregjerde var på vei, og at det neste år var aktuelt å ha fredag og lørdag som Wacken Metal Battle dager.