BRUTAL KUK – Trondheim – Uffa

BRUTAL KUK – Trondheim – Uffa

Etter at det ble klart at Brutal Kuk skulle ha releaseparty på selveste kvinnedagen på selveste Uffa, da gjorde undertegnede klart at det var der han ville være å finne denne kvelden. Og da hjelper det ikke at selveste Obliteration spilte på selveste Kafe Larssen i selveste Zones regi. Brutal Kuk skulle bivånes, drikkes og festes sammen med på Uffa, okke som. Basta bom.

Det var først meldt at Hjørdis Gössting skulle være supportband, men bare noen dager i forveien dukket det opp info om at Hjørdis var byttet ut med Rehab Royale og All Trouble.

Undertegnede tok turen relativt tidlig nedover i retning Uffa og med en planlagt tur innom det faste vannhullet like ved. Stor var overraskelsen da vannhullet var fullt av folk som av alle ting skulle se og oppleve Kurt Nilsen vræle for andre dagen på rad. Ingen drikke å få kjøpt med mindre man kjøpte seg billett til Kurtemann. Dermed fikk Uffahus besøk av undertegnede noen timer tidligere enn planlagt, men det gikk rimelig greit å slå i hjel de 90 minuttene før første band gikk på scenen med noen små brune og godt selskap.

Da Rehab Royale gikk på scenen rett etter klokka 23:00, var det rimelig fullt inne på Uffa. Det ble sagt at det var 300 stykker innenfor dørene, og de som har vært der vet at da er det fullt. Det var trangt, svett og en herlig stemning lå over alle sammen og det lyste forventning ut av 600 øyne i forskjellige forfatninger. Svetten rant av veggene og detta skulle bli moro, og moro ble det.

ba11a3d459b43d408db7fd495330fc00.jpg

Rehab Royale var et nytt bekjentskap for undertegnede, men det viste seg raskt at det ble et hyggelig bekjentskap. Bandet passet perfekt som oppvarmingsband for et band som Brutal Kuk, og de gjorde en særdeles god jobb med å få liv i publikum. Ramones, Rancid og den typen band er fine referanser når stilen deres skal beskrives; glad og til dels rask punkrock man blir tørst av. Det var nesten så jeg ropte gabba gabba hey ved både en og to og tre anledninger. En heftig moshpit foran scenen var med på å skape liv og røre under hele konserten og det var liten tvil på at bandet storkoste seg med gedigen respons fra de mange oppmøtte hele tiden. En helvetes god konsert av et bra band.

All Trouble fikk man dessverre ikke med seg og det må jeg bare beklage. Får ta det igjen ved en senere anledning.

2aeb53ac52a9c9002c80e1066dabf919.jpg

En firelåters 7 tommer skulle feires og kveldens hedersgjester Brutal Kuk entret scenen til stormende jubel. "Brutal Kuk er punkens svar på DDE", ble jeg fortalt før konserten begynte, og det tror jeg på. For her var det stinn brakke til gangs. Aldri før har jeg vært inne på Uffa og det har vært så fullt, så varmt, så mye liv og så morsomt som det var under denne konserten med Brutal Kuk. Ny gitarist var kommet inn ettersom Henning hadde gitt seg. Nytt fjes bærer navnet Sull og han spilte som om han ikke hadde gjort annet enn å spilt Brutal Kuk låter i hele sitt liv. Jo da, dette ble like morsomt som man hadde forventet og håpet på, faktisk ble det enda et hakk bedre ettersom det var så sinnsykt mange som hadde møtt opp for å støtte bandet med verdens beste bandnavn.

Brutal Kuk spiller for øvrig på Blæst natt til 1. mai sammen med Liliedugg, og der blir det garantert like fullt.