SUBTACTO nummer to begynner å ta form

SUBTACTO nummer to begynner å ta form

De to første bandene klare for Subtacto 2008

 

Progrockforeningen Subtacto er stolte over å kunne presentere de to første bandene som er klare til opptreden på den andre utgaven av progrockfestivalen Subtacto.

 

Bandet som åpner den andre festivaldagen, lørdag 18. oktober, blir det norske bandet Windmill, med medlemmer fra Røyken, Hurum og Fredrikstad.

 

Bandet spilte på Club Subtacto i april i fjor, som forband til Panzerpappa.

 

Windmill består av erfarne musikere, og keyboardist Jean Robert Viita var blant annet med og stiftet Broadway News i sin tid. Bandet spiller symfonisk rock i ypperste klasse, og er for tiden opptatt i studio med innspillingen av sitt debut-album, som er planlagt utgitt i løpet av høsten.

 

Bandet er inspirert av klassiske band som Camel og Pink Floyd, og stiller opp med fyldig instrumentering som inkluderer både fløyte og saksofon.

 

 

 

Det andre bandet ut den samme lørdagen, blir et belgisk band som Subtacto gleder seg til å presentere for et norsk publikum for første gang.

 

Mindgames har to glimrende album bak seg, som begge fikk veldig gode kritikker i progpressen. Bandet spiller musikk i landskapet mellom symfonisk rock og neo, og inspirasjonen fra band som Pink Floyd, Yes, Genesis, IQ og Marillion er klare, men ikke for påtrengende. Visuelt på scenen er bandet også en opplevelse som det norske publikum kan se fram til.

 

Noen av anmeldelsene fra bandets andre album, Actors in a play:

 

Progressor: "Actors in a Play" is one of the strongest and most original Neo-related albums I've heard in recent years, though it's definitely something much more diverse and greater than a traditional Neo and should probably endear itself to anyone into the Art-Rock genre in general. (6/6)

 

Background Magazine: A fine album is not how I should discribe their second release. A real masterpiece is a better way to tell how I think about this superb album. The band just made an awesome CD which is for me the first real highlight of 2006. They made the best progressive rock possible. (…)The musicians can certainly be proud with what they achieved on this album. Thanks to this great product I can say without any doubt that Mindgames are the best prog band from Belgium at the moment. (5/5)

 

Strutter Magazine: This record blows anything I have heard from Belgium the past few years. (…) It’s quite stunning to see that this is just an independent release, because it definitely has all the ingredients to be a label release. Anyway, I can easily recommend you to check out one of the better Belgian bands at the moment. (8,6/10)

 

Og vi tar med denne anmeldelsen fra en av bandets live-opptredener:

 

Prog-Live: Now…what else can I tell you?…just this…if you ever wanted to know what “progressive symphonic rock music“ exactly is, go to see a MINDGAMES concert! Then you will know it! That's for sure. And to all progressive rock festival organizers all over in the world: this band will be truly THE highlight for your event, because this band is WOLRD CLASS!

 

Festivaldato er satt til fredag 17., lørdag 18., og søndag 19. oktober 2008. (Søndagen er ikke 100% bestemt ennå.)

 

Festivalen vil finne sted på Studenthuset Amatøren på Sogn Studentby i Oslo, et sted som tar maks 300 personer.

 

Vår webside på www.subtacto.com vil alltid være oppdatert med festivalinformasjon, og radioprogrammet ”Glasshuset” på lokalradioen Kanal 1 på FM 100,6 i Oslo/Akershus; vil også jevnlig bringe informasjon om band og festivalen på tirsdager fra midnatt.