WARTEX – Oslo – Club Maiden

WARTEX – Oslo – Club Maiden

Fredag var det klart for knusende rock'n'roll på Club Maiden. Det var Drammensbandene Mammüth (må ikke forveksles med kristenrockerne fra Sverige ved samme navn!) og WarteX som bydde opp til djevelsk dans…

Mammuth (21).jpg

DoomBoogie. Jeg hadde ikke mye kjennskap til stone-doom'erne i Mammüth, så jeg var noget spent på hva jeg kunne vente meg. Bandet, som ble dannet sommeren 2007, består av medlemmer fra Dead Sheriff (RIP), Vendettas (RIP) og Cassidy.

Gutta leverte en blanding av stonerrock og metal med innslag av doom, eller som de selv definerer stilen: DoomBoogie.
Settet deres var kort, men de seks låtene fungerte bra.
Det var til tider tungt, seigt og fengende. Denne «pelskledde elefanten» har virkelig potensiale, bare de ikke viser sin frykt for små mus (les: lite folk).
De virket kanskje litt beskjedne der de stod, for det var tydelig at det var en boblende energi der.
Når de først levde seg inn i låtene, ble det straks liv! Gitaristen Inge-Christian hadde et lite show for seg selv, noe som dro «live-faktoren» opp.
Nå skal det sies at Mammüth er rimelig ferske, dette var visst deres andre konsert, så de er unnskyldt.

De har planer om å spille in en EP i løpet av sommeren, men for øyeblikket er det live jobber som er første pri. Så neste gang gir de nok jernet 🙂

SET LIST:

1. The Iron Stairs
2. Assault to prevail
3. Hypothermia
4. Crushing mountains to dust
5. Boneless Man
6. Great Manitou

 

WarteX (5).jpg

Ride with the Devil. Så var det klart for kveldens høydepunkt; thrash-rockerne WarteX.

Bandet ble dannet i 2004 av brødrene Paulsen, under navnet Firestorm, De ble raskt klar over at de ikke var alene om navnet, og endret derfor til WarteX. Bandet består i dag av Morten (ex Dead Sheriff), Marius, Stian (Koldbrann), og ferskingen Tom Erik på trommer.

Flere hadde tatt turen for å se gutta «kick some ass», og de ble neppe skuffa! For WarteX vet å levere djevelsk rock og skape het stemning.
Siden EP'n «Drink, Fuck, Drive» i 2006, fremstår de nå som mer aggressive, tøffe og breibeinte. Etter første låta «Broken & Torn» og litt gitarproblemer, kjørte de videre med catchy låter som «Dirty Little Secrets», «Ride with the Devil» og den nye «Show me tomorrow». Alle tolv låtene ble presentert med fete riff, røffe rockedrag og banging.
Med sine negative tekster er dette Whiskeyrock på sitt beste! De fikk publikum til å rocke med til både kjente og ukjente låter. «Drink, Fuck, Drive» var jo intet unntak.
Dette er et band man bør holde et øye med, WarteX er dirty little secrets, indeed!

En fullengder er under planlegging, imens prøver de å sikre en deal med å sende ut EP'en «Cosa Nostra» til forskjellige labels. De håper på å få booka mange gigs utover sommeren – jeg tror ikke de er de eneste som håper det!

 

SET LIST:

1. Broken & torn
2. Make it burn
3. Fuck this world
4. Dirty little secrets
5. Ride with the devil
6. Drink, fuck, drive
7. I'll be waiting
8. Flatliner
9. Alrite
10. Show me tomorrow
11. The ugly
12. Born to suffer(Symptom of the universe)