FARMERS MARKET – Trondheim – Blæst

FARMERS MARKET – Trondheim – Blæst

Sist Farmers Market spilte i Trondheim var rett før jul og da var jeg dessverre syk. Glad ble jeg derfor når jeg fant ut at disse Balkan boogie mesterne skulle komme tilbake for å spille noen knippe låter fra sitt nye opus, Surfin` USSR. Det ble fort klart at det kom til å bli fullt på Blæst denne kvelden for allerede en halvtimes tid før de gikk på scenen begynte det å bli trangt om plassen. Slik var det sist de spilte på Blæst også, en konsert jeg minnes med smil.

Slik blir det nok med denne også. Makan til oppvisning. Noen set-liste er ikke å oppdrive for det tror jeg ikke finnes. Det virker som om de bare tar det som det kommer og de improviserer mer enn de spiller fra platene omtrent. Dette er sakset fra sidene til Blæst " Plata kan beskrives som en sildrende kilde av finslipte hybride uttrykk og innfall med et felles utgangspunkt; "Frihet under ansvar (med forbehold om ansvarsløshet)"! Her finnes bl.a sigøynersurf, bollywood-country, tyrkisk metall, dissonant polyfon kvinneglam, forsoffen maskulin gjespesang, sekkepipepop, balkanbluegrass og twangstrøyegitar i truede taktarter." Nå skjønner du kanskje hva FM stiller opp med. Det er en schizofren affære, men med en rød tråd tvers igjennom. Man klarer enkelt og greit ikke å stå stille når FM er på scenen, frontet av multimusiker Stian Carstensen. Mannen spilte denne kvelden Banjo, elektrisk gitar, steel-gitar, trekkspill samt to typer fløyter hvorav den ene var en fløyte en publikummer hadde med seg og rakte opp mot ham. Måtte han prøve seg fram? Neida. Selv om han aldri hadde sett fløyta før spilte han skjorta ev hvemsomhelst.

De hadde også med en en gjestemusiker på klarinett fra Bulgaria, og balle den mannen kunne spille. Og balle han hadde spillerglede. Men det er felles for alle, man merker at de trives på scenen fordi de prater sammen, ler og storkoser seg rett og slett. Og humor mangler det heller ikke på. Som da Stian Carstensen bedyrer at de alltid har likt å blande musikk fra forskjellige grupper. De hadde alltid hatt lyst til å blande svartmetall med gospel, men her ble det religionskræsj. Så, det de da enkelt og greit gjorde var å blande kølsvart metall med… Muslimmusikk. Joda, det lot seg gjøre det. Låten var rocka med masse fløyte og saksofon. Utrolig heftig og flott låt. De spilte også en coverlåt av Jerry and the Pacemakers, hvilken skal jeg ikke påstå at jeg veit, men en ting er sikkert, det var utrolig digg å høre på!

Nei, jeg kunne skrevet uendelig mye mer om denne konserten, men det faktum at jeg stod å gliste og lo konstant i de to timene de spilte sier sitt. Har du mulighet til å se Farmers Market live så ikke la den sjansen gå fra deg, det er en opplevelse som vil henge i lenge!!! En ting er sikkert, jeg vil se disse gutta en tredje gang også…