LILLASYSTER – Oslo – Club Maiden

LILLASYSTER – Oslo – Club Maiden

"Att spela i Norge är som att knulla, helt underbart"

-Daniel Cordero

 

Dette var en kveld som jeg hadde gledet meg som en unge til siden jeg først stiftet bekjennskap med det svenske hardcore rølpebandet Lillasyster. For i siste halvdel av 2007 fikk jeg uforventet servert en show fra Svenskene som kom til å brenne seg inn som en av årets beste konsertopplevelser. Når jeg møtte opp på John Dee denne kvelden var jeg både spennt og engstelig på om bandet ville servere varene like godt som første gang jeg så dem. Men først ut for å varme opp for den raskt voksende mengden av publikum var The Zoids.

 

" Norge är fantastiskt, skulle gärna flyttat till Norge"

-Ian-Paolo Lira

 

The Zoids er et band jeg verken har hørt eller sett tidligere, så jeg stellte meg på første rad for å få et så godt inntrykk som mulig av bandet. Beklageligvis gikk det opp for meg halveis ute i første sang at dette ikke kom til å bli et band jeg ville huske no særlig etter kvelden. Musikalsk kunne det minne litt om El Caco, som på sin side er ganske positivt, men The Zoids manglet for meg det særegne preget som kreves for at man skal huske et nytt band. Når lydenbildet I tillegg hørtes ganske surt ut, (vet ikke om dette skyltes dårlig oppvarming eller slapp lydtekninker), blir heller ikke helhetsintrykket noe å skryte av. En av de få faktorene som dro settet opp og gjorde det litt innteresangt var innsatsen som ble lagt ned av bandets nevneverdig engasjerte og facinerende trommis.

 

"Jag älskar att vara i Oslo. Trondheim är okay.."

        -Max Flövik

 

Men så var det brått klart for kvendens store begivenhet og med hjerte i halsen så jeg Lillasyster entre scenen. Og det er godt å se et band som er så strålende og engasjerende spille live. Det virker også som gutta har hatt en kraftig utvikling siden sist jeg så dem, for de bokstavelig strålte av selvsikkerhet og engasjement der de sto og lirte av seg godlåter som "Hårdrock", "Berätta det För Linda", "Kräkas", sin egen utrolige versjon av "Umbrella" og en god samling gamle Lok låter. Publikum var også imponerende denne kvelden og Martin Westerstrand ble ved et par anledninger bare stående og måpe i det han så og si ble overdøvd av publikum som helhjertet sang både nye Lillasyster og gode gamle Lok låter perfekt. Lillasyster imponerte nok en gang, og det er herlig å se et band man liker i vokse og utvikle seg så fort. Etter konserten var undertegnede så hedig at jeg kom meg backstage, ble påspandert pils og fikk lirket ut en hilsen til Norske Metal-fans fra hvert av bandmedlemene.

 

" Att spela i Oslo är som att äntligen möta ett NHL-lag när man egentligen spelar schack, och tillfälligvis råkar kalla sitt lag NY Rangers. Man tror att man vet vad man håller på med, men har egentligen ingen aning"

            -Martin Westerstrand