LASERGUYS, SEXY POLICE, BEG FOR FIRE & GRIND CRUSHER – Trondheim – Uffa

LASERGUYS, SEXY POLICE, BEG FOR FIRE & GRIND CRUSHER – Trondheim – Uffa

Thrash og grindcore i verdens søteste blanding

TNT på Brekstad, lønningspils/helgetur til Oppdal eller Trashcan Darlings på Fru Lundgreen. Alt dette fikk være det det var og ble droppet til fordel for en heftig aften på Uffa i Trondheim. Det var absolutt ingenting som fikk meg til å bytte ut denne aftenen på Uffa, som i tillegg til å bli jævli heftig også ble en smule fuktig. Denne kvelden har vært snakkis i flere miljøer siden det ble klart at Beg for Fire og Laserguys skulle ha sine debutkonserter sammen med konsertgjengangerne Sexy Police og storfint besøk fra hovedstaden med Grind Crusher. Folk skulle dit og det var gledelig å se at det var veldig mye folk da Laserguys åpnet showet etter først å ha utsatt starten fra kl 22:00 til 22:30 og deretter til kl 23:00, for så å fremskynde den til kl 22:45.

Laserguys er et band som består av trommis, gitarist og vokalist. Det er ingen bass, men den var ikke savnet nevneverdig da gutta klarte å skape et trøkk allikevel. Korte låter som gjerne begynte rolig for så å eksplodere med 60 millioner ord på 13 sekunder, der har du oppskriften på en typisk grindcorelåt og det er der Laserguys ligger. Å si at dette ble bra blir litt feil, men jeg kan dra det så langt å si at det var jævla morsomt. De hadde en del kule låter og ikke minst introduksjonene foran hver låt av Berlevåg satte folket i den rette stemningen. Absolutt en fin debut av Lamseths gutter.

dd1bd9f925d69622f6eee77ff7df8845.jpg

Sexy Police har jeg sett noen ganger den siste tiden og selvfølgelig måtte de være med her også. Som alltid full pinne fra start til mål og gutta er nå så samspilte, tighte og scenevante at det begynner nesten å gå rutine i det. Heldigvis vet de fortsatt hvordan de skal ha det gøy og det er med på å gjøre Sexy Police til et meget severdig grindcoreband. En ny låt fikk vi og den funka glimrende. Hva med å få spilt inn noen låter og få det gitt ut?

15c351d9b6e46d030cffd490cb244565.jpg

Kveldens andre debutant kaller seg for Beg For Fire og ulikt de øvrige tre bandene, spiller de thrash metal. Bandets frontman Andreas Anderssons vokal er med på å gjøre det klinkende klart for alle at her har det gått mye i Metallica, Testament og Megadeth opp gjennom årene. Og ingenting galt med det. Det låt meget bra, samspillet var bra og responsen fra folket i salen var bra. Deres selvskrevne låter var bra og det hele ble meget bra gjennomført. Nok en flott debut.

964b7f274c8a13f810e8c8a3a95e5718.jpg

Merkelig nok forsvant over halvparten av de oppmøtte til diverse nachspiel allerede før Grind Crusher entret scenen og dermed ble det ganske glissent inne på Uffa når dette 3 personer store bandet fra hovedstaden satte i gang med sin brutale grindcore. Selv om dette er et relativt typisk grindcoreband, så har Deathanies vokal et særpreg som gjør at Grind Crusher blir et annerledes grindcoreband. Nevnte Deathanie og hennes 2 medsammensvorne i Grind Crusher spilte det de var gode for og leverte en knall grindcorekonsert. Noen skjønnhetsfeil var det men jeg tror ærlig talt ikke det var mange som fikk det med seg. Det var sent, de fleste var godt i kakken og var mer opptatt av å ha det gøy i stedet for å kontrollere om bandet spiller klokkerent. Bandet selv var fornøyd etter konserten og da er vel allting godt.