VI GRUER OSS – Trondheim – Uffa

VI GRUER OSS – Trondheim – Uffa

Grunnet uvitenhet og latskap visste jeg ikke om denne konserten med Vi Gruer Oss før midt på dagen konsertdagen og det var grunnet flaks jeg fikk vite om den. Jeg hadde planlagt hjemmekveld men var ikke sen med å ommøblere kveldens planer da infoen om konserten ble kjent. Jeg sjekket raskt ut hvilke andre band som skulle spille og troppet opp i god tid før konsertene begynte for dette ville jeg ikke miste et sekund av. Dessverre hadde det vært nok en episode på Uffa slik at salg av forfriskende brun drikke ikke var lov. Dermed ble det mye løping mellom nærmeste vannhull og Uffa denne kvelden. Det funket det også selv om man ble litt nedsnødd i løpet av kvelden.

2fc83cd2988347e82e31f930c0533c30.gif

Første band ute er et band vi kjenner godt til her i ET redaksjonen. Feet-Punk har man sett flere ganger og til tross for noen spillefeil her og der, leverte Feet-Punk kanskje den beste konsertopplevelsen jeg noensinne har hatt med dem. Lyden var gromgod og låtene satt som de skulle. Litt lite folk kanskje, men de som var der storkoste seg. Vi fikk servert eldre låter, nyere låter og coverlåter (Wainnskrekk) og det er tydelig at bandet er bedre enn kanskje noen gang før. En flott start på en flott aften.

18fc05b71b8e374409bc71a050f57fea.gif

Etter en tidligere nevnt vannhulltur, var det så klart for kveldens utenlandske innslag. Danske War of Destruction hadde sammen med Vi Gruer Oss spilt i Oslo kvelden i forveien og det godt aldrende punkbandet fra Århus imponerte mange med sin til dels kjappe punk på dansk. Bandets vokalist Hans minner en smule om en kar med navn Barney Greenway fra Napalm Death med sin meget utagerende og spesielle ADHD-stil på scenen. Den største forskjellen er vel at Barney ikke drikker og har bedre balanse enn Hans hadde denne kvelden. Rundt 3 kvarter holdt de det gående og det var imponerende å se War of Destruction på scenen. Herlig var det og den obligatoriske moshpiten foran scenen vitnet på at folket koste seg.

123625734ebb8cc984f95881d5978a8e.gif

Jeg trenger vel strengt tatt ikke å nok en gang nevne vannhulltur, men gjør det allikevel. Inntak av flytende føde er nødvendig på et sted som Uffa da det kan bli tett med folk og varmt og helvete og da Vi Gruer Oss gikk på scenen, var det merkbart mange flere der inne. Da var jeg glad jeg hadde sørget for påfyll. Vi Gruer Oss feiret seg selv og slipp av "Pønkpopulistisk Propaganda" LP-en denne kvelden og for de som ikke har hørt Vi Gruer Oss tidligere, så kan jeg for eksempel nevne at låtene deres er av det kortere slaget. Fra 8 sekunder og oppover til 1:30 og tempoet er av det kjappere slaget. De har en gitarist, en trommis, en bassist og to vokalister. Det får være nok facts i denne omgangen. Gutta herjet som best på scenen og ga de mange oppmøtte på det som er Trondheims og kanskje Norges beste livested en opplevelse det luktet svidd av. De hadde det morsomt og en del vokale innslag fra de ivrigste i publikum var bare med på å gjøre dette enda bedre. Da gutta var ferdige med det planlagte settet og hadde innfunnet seg backstage, innså de raskt at folket i salen langt fra var fornøyd og de måtte inn igjen å gjøre noen ekstranummer. "Vi har itj ti te herre, ferr vi ska drekk no" sa de, spilte 3 låter og gikk av scenen igjen. Dett var dett og takk for nok en trivelig aften på Uffahus.