DESPERADO – Oslo – Garage

DESPERADO – Oslo – Garage

 

Gutta i Desperado fant for en stund siden ut at bandprosjektet hadde mistet gnisten de en gang hadde og bestemte seg så for å legge inn årene. Men heldigvis for alle Hardcore/metalfans i Oslo ga bandet alle en siste sjanse til å få oppleve musikken live. Det ble fort tydelig at mange hadde bestemt seg for å ta en siste farvel med Desperado, for det begynte å bli trangt om gulvplassen på Garage allerede før oppvarmingsbandet Like Rats From A Sinking Ship inntok scenen. Noe som ga det ganske så ferske bandet fra Trondheim en yppelig mulighet til å vise hva de er gode for.

 

 

8b05e14e543309b34b08f682d9b523e4.jpg

Like Rats From A Sinking Ship ga publikum en musikalsk nytelsesopplevelse som må kunne kategoriseres som en god miks mellom rock, hardcore og electronika. Bandet briljerte teknisk med variert lyd som skiftet mellom å være både myk, brutal og melankolsk? og sammen med et stemningsfullt lysshow ble det hele for undertegnede en ganske så fornøyelig opplevelse. Men som mange andre tekniske band lider Like Rats.. av musikere som ofte er fullt konsentrert på musikken noe som ender med lite showing på scenen og så å si ingen kontakt mellom band og publikum, som på sin side for det meste ble stående i ro mens de prøvde å få tak på låtene. Men så passer muligens også musikken også bedre til å nytes enn til headbanging. Den 4. februar slipper bandet debut ep'n "Sexy, Sexy Gunshot Wound" noe som virkelig bør være verdt å sjekke ut.

 

 

4581f258e17f90f46786763ec4df21e9.jpg

Så var det Desperado sin tur, til for siste gang i Oslo, å entre scenen og den beste måten å beskrive konserten på er med sitatet " It ain't over 'til it's over". For selv om bandet dagen etter skulle oppløses satte ikke det noe demper på stemningen og engasjementet som gutta i Desperado viste fra scenen. De spilte hardt og energisk og det tok ikke lang tid før det oppsto en moshpiten som selvfølgelig hører med sjangeren. Bandet var geniale til og engasjere og dra med seg forsamlingen som hadde møtt opp og ved flere anledninger hoppet bandmedlemmene ned fra scenen for å dra en solo eller et refreng midt ute i publikummet, som satte en ekstra høy og intim stemning på konserten. Det ble låter fra både gamle og nye skiver og det så ut til at publikum hadde det upåklagelig under hele konserten. Etter at bandet takket for seg og forlot settet gikk det fort opp for dem at publikum var sultne på mer, så de kom stolte tilbake i rampelyset og spilte tre ekstralåter på anmodning fra fansen på første rad. En mer verdig avslutning fra et band skal man lete lenge etter. Godt jobbet og lykke til videre.