MALVIK ROCK 2007 – Ytre Malvik Samfunnshus

MALVIK ROCK 2007 – Ytre Malvik Samfunnshus

 

Jeg vokste opp i Malvik og jeg husker min bror og hans flokk pleide å være på Malvik Rocken. Når jeg endelig ble gammel nok så var det over. Så, for noen år siden tok en mann ved navn Eskil Haug (også mitt søskenbarn) affære. Han jobber ved et av ungdomshusene i Malvik og fant ut at gjennom det kunne det være en bra arena å få stablet Malvik Rock på bena igjen. Jeg har ikke deltatt før faktisk, men i år ble det så man kom seg tilbake til hjemtraktene. Sist jeg var i ytre Malvik samfunnshus var det for selv å stå på scenen med mitt gamle black metal band. Denne gangen for å se andre, unge og lovende artister spille. Og det var litt moro, å stå der i denne gymsalen, der jeg hadde gym i mange år, å nå se på masse band spille Rock og Metall. Det morsomste var, mange av artistene var drivende dyktige.

 

Siden dette er et arrangement gjennom ungdomshusene i Malvik er det selvfølgelig rusfritt og også MED ungdommer, altså, ikke plass for noen eldre folk på scenen. Men i år med ett unntak, for å dra litt ekstra folk kjørte de i år på med en headliner, nemlig Torch. Hvordan det var finner du ut ved å lese videre.

Det var mange artister som spilte denne kvelden, mye å både se å høre på. Det var alt fra svartmetall og EMO hardcore til deilig prog metall og coverlåter av band som Metallica og Turboneger. Så, jo da, det var nok.

Når jeg og mitt følge ankom var det oppvarming i form av Klubbarbeiders & Kidza. De spilte en cover av ett eller annet slag, klubbarbeiderne var kledd i parykk og man fikk et inntrykk av at både de voksne og ungdommene hadde det moro der oppe. Fint innslag.

Etter de var det klart for kveldens første seriøse band og det i form av Krasj, et band som stilte uten vokal, men likevel klarte å fenge med velspilt musikk. Han ene jeg dro med sa at det kunne minne om Shadows i metallform, uten at jeg kan gå god for det. Velspilt og fengende Rock med hint av Metall.

6 Seconds Of Silence var neste ut og her fikk man Hardcore fra Trondheim. Deres låter ble preget av dårlig lyd ute i salen, men de gjorde en helt ok gig. Jeg savnet screams i musikken deres, ville nok gjort det mer variert tror jeg. Men pga. lydtrøbbel ble ikke dette den helt spennende affæren.

Black metal fikk man videre i form av Frostvind, et ungt band fra Trondheimstraktene om jeg ikke tar helt feil. De spilte to låter og den første var veldig preget av veldig dårlig lyd. Det ble litt stakkato, gikk fra parti til parti og låten var ikke den helt store. Andre låten åpnet dritfett og i denne låten var det inkorporert litt folk. De brukte også renvokal her uten at jeg skal si for mye om det. Med mye øving i noen år nå så ser jeg så absolutt potensiale i disse guttene.

Enter Your Accident var kveldens første metalcoreband og disse gutta leverte et ganske godt sett. De varierte mellom renvokal og screams og begge vokalistene gjorde en god jobb. Eneste jeg vil si til de er det er ikke så farlig om håret blir litt rufsete, forfengelighet på scenen er ikke nødvendig. Ta av og la håret leve sitt eget liv!!!!!!!!!!! Blir spennende å se om man hører noe mer om dette bandet.

Kveldens store overraskelse kom i form av Mithrandir fra Selbu(!!!) 6-7 unge gutter  (mellom 13-14 tipper jeg) kom på scenen og spilte skjorta av alle tidligere band med sin imponerende versjon av Metallica`s Master Of Puppets. Jeg hadde ikke store forventningene til hva de skulle kunne gjøre ut av den, men jeg ble stående å glise under hele låta. Og den starten de hadde, introen altså, fantastisk. Glimt i øyet der… En selvlaget låt fikk vi også og den het A Piece Of Madness og også dette var imponerende. Låta hadde både trøkk og driv og mine siste notater her var «Kveldens vinner?». Det var så absolutt kjempemoro og jeg håper virkelig å høre mer fra og om disse gutta og deres Mithrandir!!!

Louie Loco And The Steamboats kan man også kalle et band og det var det noen gutter som altså hadde gjort. Gutta spilte Rock`n`Roll av en veldig enkel oppskrift. Dette var ikke det som fenget meg mest og jeg må ærlig innrømme at dette ikke ga meg noe særlig.

Ella Guru sitt navn har jeg sett mye, men jeg hadde aldri sett eller hørt noe av de. Bandet vant tidligere Zoom (en konkurranse for band) og skal senere spille i finalen i Oslo der de tre beste hvis jeg forstod det riktig skal dra på turné sammen. Musikken deres er ikke enkel å beskrive, men det var noe punkete, veldig eksperimentelt og hadde noe 60-talls over seg. De spilte på tønne, bass, gitar, fløytesynth (ja, eneste jeg kan komme på å kalle det), skrot, trommer og brukte også samples. De hadde godt scenetekke og har tydelig erfaring. Når tønneslageren i tillegg plutselig trekker på seg en fantastisk elefantmaske kan jeg ikke annet enn gi meg over. Dette var tøft og fett!!!

Fra Malvik kom det videre et nytt og ungt band som kaller seg Pelagic. Musikken deres kunne i stor grad minne om Pantera og tidvis noe Black Sabbath og da vet dere hvor landet ligger. De var frontet av en liten dame som sang bra og også bandet var velspilte og låtene velskrevet. Driv hadde de også og jo da, de imponerte. Håper på å høre mer om og fra også dette bandet.

Hide var neste ut og først serverte de en versjon av Turboneger`s Get It On. De var samspilte og det trøkket veldig av dette. Versjonen gjorde de bra og etter den gjorde de en cover av Paul Gilbert, nærmere bestemt Down To Mexico, også den bra. Så kom enda en Turbonegercover og denne gang i form av I Got Erection. Denne gjorde de mye bedre enn Turboneger kan drømme om å gjøre den og det var en utrolig tøff og fet avslutning fra Hide!

Så kom et ungt band fra Malvik jeg fikk beskjed om å følge litt ekstra med på. Så fort Reptile begynte å spille skjønte jeg hvorfor. Dette var Metall med stor M og kunne minne en del om The Haunted. De spilte aggressivt, låt sinte og hadde en knakende god vokalist som både skrek og growla godt. Dette var drivende fett og rått og jeg tror nok at med en god innspilling vil dette bandet gjøre seg kjente med riktig hjelp.

Mistaken Poetry Spilte en form for Rock/EMO som var helt ok sånn som jeg hørte det. Her ble dessverre røyksuget stort og jeg forsvant ut en tur.

Når man kom inn igjen var det A Fixed Opportunity sin tur, knapt året gamle kan vel det sies å være et relativt ferskt band. Dette var kveldens tekniske og mest progressive bidrag og jeg klaget ikke, dette var nemlig meget bra. En del av musikken kunne minne om Opeth og gitaristene hadde et herlig og godt samspill. De hadde noe vokal, på et par «ballader», vokalen var ok den, men jeg må nok innrømme at det var når bandet spilte på sitt mest tekniske og proggete jeg koste meg mest. Det var en dyktig gjeng som leverte en meget god konsert!

SÅ, etter en lang kveld med masse dyktige og unge artister var det tid for kveldens headliner, Torch. Dette var deres eneste konsert på denne siden av sommeren og de skal heller ikke spille live en stund. Det var helt klart at mange var kommet for å se dette bandet og jeg hadde bare to kommentarer på arket etter denne konserten: JA og spastisk. Bandet leverte som bare faen de og Torch live er både energisk, sprudlende og herlig. Bandets vokalist, Marius, har selv hatt gym uendelig mange ganger i denne gymsalen og det var nok litt spesielt for ham å stå der på scenen med Torch. Herlig, deilig og moro var det i alle fall å se dem der.

Deilig var det også å komme hjem å dumpe ned i sofaen skal jeg fortelle deg. Over 4 timer med Rock og Metall tar på for en gammel mann, men en ting er sikkert, jeg skal tilbake neste år. Proft arrangert, imponerende gode aktører og kjempemoro å være der gjør at en retur frister. Malvik Rock huset nærmere 300 mennesker denne kvelden og det var vel fortjent! All Hail Malvik Rock!!!!!!!!!!!!!

Og kveldens vinner, jo, det ble det imponerende og unge bandet Mithrandir fra Selbu….