SKITSYSTEM – Oslo – Garage

SKITSYSTEM – Oslo – Garage

 

Skitsystem annonserte før konserten at dette kom til å bli siste gang de spilte på norsk jord (med unntak av konserten i Bergen dagen etter), og etter et par show i Sverige kom de til å slutte for godt. Om ikke ting endret seg innad i bandet. En ting er sikkert, det blir en laaang pause fra disse gutta. Og da skulle man vært på Garage denne kvelden!

 

En livat opptreden med totalt ørehærverk fra ende til annen! Det var sen sen torsdagskveld, og kjelleren på Garage var nesten stappfullt. Det var alle typer mennesker til stede, fra beinharde veggstirrere til brautende ungdommer i bar overkropp til streitinger. Noe som minner en på det at det er utrolig hvor man finner Skitsystem-fans. Det er tydelig at bandet har funnet en greier som treffer spikeren midt på det blankpussede hodet.

Bandet leverte fra seg brutal musikk ikke ulik typen man kunne forvente, og det var et enormt liv i lokalet. Jeg har ikke slev så veldig god kjennskap til bandet, da Skitsystem alltid har vært en band jeg har hørt hos folk, og ikke har noe av selv. Dette kommer det derimot til å bli en brå vending på, for etter denne kveldens opptreden er jeg nødt til å bli bedre kjent med svenskene, selv om det i og for seg er for sent til en god konsertopplevelse neste gang. Selv foran den lille scena innerst i rommet var det en gedigen mosh-pit som absolutt ikke var noe for pinglepetter. Jeg har kun vært på en konsert på Garage tidligere, og det er for lenge siden til at jeg kan uttale om lyden, men det satt i hvert fall som juling i kveld, og det gjaldt jevnt over hele rommet. J

Flott levert av svenskene, og en beinhard avslutning på en heavy karriere. Nå er det bare å krysse fingrene for at man en gang får muligheten til å oppleve mer musikk fra et av de kanskje største svenske grindcore-bandene.