NECRODEATH – Oslo – Club Maiden

NECRODEATH – Oslo – Club Maiden

 

Alle som liker stygg metall burde ha hørt dette bandet en eller annen gang, Italienerne gav ut de legendariske demoene 'The Shining Pentagram' og 'Into the Macabre' i henholdsvis 1985 og 1987, og satte seg selv på kartet med en stor, skinnende, rød nål. En usalig blanding av black metal, thrash metal og death metal utgjør hovedsakelig det musikalske, og det er rett og slett grisefett. Bare navnet burde i grunn være nok til å sjekke det ut. Mange mange utgivelser senere står bandet på ei lita scene, på en liten club i Norges hovedstad.

 

Uheldigvis rakk jeg ikke frem i tide til å få med meg kveldens oppvarmere, Kill og Black Flame, som var med som følgesvenner på turnéen. Derimot var Necrodeath helt sinnsykt! Italienerne leverte julegaver 2 måneder før jul, og alle ble glade. Denne kvelden var Maiden duket for et rungende helvete av et av sjangerens tøffeste band, som gav alt for å fryde nordmennenes hjerter. Selv om det ikke var overdrevent mange av dem. Merkelig nok var det langt fra stappfullt, det var faktisk ikke så mange der i det hele tatt. En stor finger gis herved til alle som gikk glipp av dette, påfulgt av latter. Bandet derimot spilte allikevel energisk, og så jævlig bra ut på scena. Lyden var også på gromsiden av elva denne kvelden, og det er i grunn ikke noe å utsette.

Ca 20 år etter starten er det fortsatt liv i gutta, og musikken sitter fortsatt der den skal. Personlig ble jeg enda litt mer glad i Necrodeath denne kvelden, og oppfordrer samtidig til innkjøp av skiver de har gitt ut. En av favorittene er 'Black as Pitch', som kom for et par år siden.

Nok en gang dask på skulderen til Maiden og Nedlok, som stadig leverer.