SKITSYSTEM – Trondheim – Trondheim, Uffa

SKITSYSTEM – Trondheim – Trondheim, Uffa

Svenske SKITSYSTEM annonserte forut foran denne 4 dagers Norgesturneen at dette kunne bli absolutt siste mulighet til å få sett bandet live. Derfor var det liten tvil om jeg skulle ta turen eller ikke da bandet besøkte Trondheim og Uffa. Jeg troppet opp på Uffa i god tro om at jeg kom i god tid før første band gikk på, men skjønte etter hvert som jeg nærmet meg bygget at der tok jeg feil. Sexy Police var godt i gang da jeg ankom Uffa, og det var ganske bra med folk til stede. Jeg hadde opplevd Sexy Police bare 4 kvelder tidligere på en scene for første gang, og med den morsomme konserten godt innsvidd i hjernebarken, gikk jeg ut i fra at også denne kvelden skulle de levere godsakene på en morsom og til dels velspilt måte. Men det virket ikke like velsmurt denne kvelden. En gitar AMP får ta mye av skylda, da den helt av seg selv valgte å ligge midt i mellom vreng og ikke vreng under stort sett hele konserten. De som har litt peiling på gitarer og musikk vet at det ikke blir det beste resultatet. Men det gikk på et vis, selv om gitarlyden bør være ok når man skal spille sånn kjapp grindcore som det Sexy Police gjør. Gutta spilte noen flere låter denne kvelden, og det var nok deres egen Aura Noir låt som festet seg mest hos undertegnede. Man får håpe de får rotet seg inn i et studio etter hvert og får spilt noe av materialet sitt, for dette bør langt flere enn trønderpublikumet få høre.

The Process.JPG

Etter en kortere pause stilte det første av kveldens 2 Gøteborg band på scenen. The Process kalte de seg og begynte sin konsert med en instrumentalintro som egentlig lovte godt og man forberedte seg på å få oppleve et, for undertegnede, nytt bekjentskap som ville inngå i listen over konserter man husker med glede. Dessverre ble det ikke slik; The Process klarte aldri å holde på min interesse etter de 2 første låtene. Det eneste positive de hadde å komme med var enorm skryt til vårt kjære Rosenborg (dette var etter den andre oppvisningen mot Valencia nede i Spania). Musikken derimot var kjedelig hardcorepunk uten noen ting spesielt, og det ble etter hvert ganske tynt i rekkene foran scenen. Ikke helt den oppvarmingen publikum hadde fortjent foran den siste Skitsystem konserten noensinne i Trondheim.

Skitsystem.JPG

Men Skitsystem dreit i det og kjørte i gang sin kjappe crustcore og alle negative tanker forsvant som dugg i et halvfullt ølglass. Med en kloning av Frode Alnæs i Fred Wallenberg på gitar og vokal, øste de på fra første tone av og de slakket ikke av før siste tone var spilt. Noen reagerte på at settet var kort, men det kan for andre bli en smule slitsomt med mer enn 45 minutter med crustcore slik Skitsystem leverer det. Men, med slikt liv Skitsystem skapte inne på Uffa, og med et øltørst trøndersk publikum, ble dette den festen man hadde håpet på, og vel så det.

Om jeg angret dagen derpå at jeg tok den helt ut på en onsdag? Ikke faen, det var bare rett og slett gøy.